Gemeente Leiden

Van twaalf naar zestien jaar

Belastingdienst verhoogt leeftijdsgrens kinderkorting

Voor mensen die een uitkering van Sociale Zaken ontvangen en kinderen hebben in de leeftijd van twaalf tot zestien jaar is er een belangrijke verandering gekomen. Zij hebben recht op (aanvullende) kinderkorting.

SOCIALE ZAKEN - Vanaf 1 juli 2001 wordt bij de Belastingdienst de leeftijdsgrens voor (aanvullende) kinderkorting verhoogd van twaalf naar zestien jaar. Alleenstaande ouders en gehuwden met kinderen in die leeftijd, hebben hier mee te maken. Mogelijk ontvangt u momenteel een alleenstaande ouderkorting. Daarnaast heeft u vanaf 1 juli 2001 recht op de (aanvullende) kinderkorting. Dit kan al gauw oplopen tot vijfhonderd gulden op jaarbasis, die niet op uw uitkering wordt ingehouden.
De peildatum voor de leeftijdsgrens is 1 januari 2001. Als uw jongste kind op 1 januari van dit jaar nog geen zestien jaar oud was, kunt u de (aanvullende) kinderkorting bij de Belastingdienst aanvragen met een VT-formulier. Let er dan wel op dat u ook weer de (aanvullende) alleenstaande ouderkorting aanvraagt, als u daar recht op heeft, anders komt deze te vervallen. Als u tot de groep behoort waarop deze nieuwe regel van toepassing is, heeft u inmiddels een bericht van de Belastingdienst ontvangen inclusief een VT formulier. Sociale Zaken kan u helpen bij het aanvragen. Kom even met het formulier langs op de Langebrug 60, of bel met onze helpdesk belastingherziening (071-5167427).