Persbericht, t.a.v. de (auto)sportredactie

Perfecte dag voor Team Carsport Holland

Boedapest (H), 1 juli 2001 - Onder bijna tropische omstandigheden had het Team Carsport Holland een perfecte dag tijdens de zesde ronde van het FIA GT-kampioenschap op de Hungaroring nabij Boedapest. Mike Hezemans (Eindhoven) en Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) behaalden met de Chrysler Viper hun eerste overwinning van het seizoen, terwijl Michael en Sebastiaan Bleekemolen (beiden Aerdenhout) het succes completeerden door keurig als derde te finishen. Door dit resultaat tijdens het zesde Eurosport Super Racing Weekend van het seizoen staat Team Carsport Holland nu op de tweede plaats in het teamklassement.

Al in de tijdtraining verliepen de zaken perfect voor Jeroen Bleekemolen en Mike Hezemans, die na problemen in eerdere races ditmaal met de standaard brandstoftank reden. "Dat leek ons toch betrouwbaarder. We hebben ook nog niet de nieuwe motor aan boord, waarmee we vorige week getest hebben. We wilden absoluut op zeker spelen, want het was voor ons erg belangrijk om hier maximaal te scoren", aldus Mike Hezemans. De Eindhovenaar kwalificeerde de Viper op pole-position, terwijl Sebastiaan Bleekemolen de andere auto van het team naar de zesde startplaats reed.

In de race legde Mike Hezemans in feite al vroeg de basis voor de overwinning door, in tegenstelling tot de meeste andere teams, niet binnen te komen voor een pitstop toen de safety car op de baan was. Dat bezorgde het team een kleine voorsprong, die uiteindelijk beslissend bleek. Jeroen Bleekemolen had in de auto de nodige problemen: "We reden vanwege de warmte met een koelvest, maar bij mij liep de vloeistof eruit en ik kreeg het allemaal in mijn gezicht. Dat werd daarna ook nog eens heel heet, dus het was moeilijk rijden. Maar uiteindelijk is het gelukkig toch goed gekomen!" Mike Hezemans reed de laatste "stint" en bracht de Viper zonder problemen aan de finish. "Gelukkig is het nu eindelijk een keer gelukt", aldus de zichtbaar opgeluchte rijder. "We hadden het dit seizoen al vaker verdiend, maar hadden steeds pech. Nu zijn de problemen opgelost en kijken we optimistisch vooruit naar de volgende race, de 24 Uur van Spa-Francorchamps op 4 en 5 augustus."

Ook voor Michael en Sebastiaan Bleekemolen verliepen de zaken voortvarend. Ze reden lange tijd op de tweede plaats achter de andere Viper van het Team Carsport Holland. Er was echter enige verwarring toen Michael Bleekemolen tijdens zijn rijbeurt al na veertig minuten binnenkwam. "Ik dacht dat er op het pitbord een signaal stond dat ik naar binnen moest, maar ik wist het niet zeker en omdat de radio niet werkte, kon ik het ook niet vragen. Ik ben dus voor de zekerheid maar naar binnen gegaan, maar Sebastiaan stond op dat moment nog onder de douche", zo verklaarde de routinier uit Aerdenhout. Sebastiaan nam snel het stuur over en wist uiteindelijk nog een aantal posities goed te maken. Ondanks dat de Viper in de slotfase nog eenmaal spinde eindigden vader en zoon Bleekemolen op een uitstekende derde plaats. "Het was niet gemakkelijk, want de temperatuur in de auto liep op tot 75 tot 80 graden, maar het is voor het team wel perfect dat we nu met beide auto s op het podium staan", zei Sebastiaan. Voor vader Michael was het bovendien een uniek feit dat hij samen met zijn beide zoons op het podium mocht plaatsnemen, een bijzonder moment in de Nederlandse autosport!

Voor de redactie: Voor nadere informatie: Mike Hezemans, tel. (06) 53 636 636, Jeroen Bleekemolen, tel. (06) 54 76 11 62, Michael Bleekemolen, tel. (06) 53 16 00 22, Sebastiaan Bleekemolen (06) 53 19 71 48