Tom Coronel


1 Juli 2001: Tom Coronel opnieuw pechvol


Net als in de 24 uurs race van Le Mans kwam Tom Coronel vandaag niet aan rijden toe. In de zesde ronde van de FIA GT series kon zijn Engelse teamgenoot Jamie Campbell-Walter tijdens zijn openings stint de spinnende Porsche van Mauro Cassadei niet meer ontwijken. Het gevolg was dat de Lister de Porsche hard raakte waardoor beide auto's zwaar beschadigd werden.

Jamie Campbell-Walter was uiteraard zwaar teleurgesteld. "Het zag er allemaal goed uit. Bij de start werd ik nog wel geblokt en verloor ik de nodige plaatsen maar we hadden ons net opgewerkt van de zesde naar de tweede plaats. Ik was druk bezig om tijd goed te maken bij het inhalen van de achterblijvers. Er reden drie Porsches voor me die een ronde achter lagen. Er spinde er eentje en de andere twee kwamen er omheen. In eerste instantie leek ik er ook langs te komen maar ineens dook hij voor mijn neus op. Ik stond inmiddels vol op het gas in de derde versnelling en ik zag hem pas toen hij tegen me aan knalde. Niets mee aan te doen dus. De auto was zwaar beschadigd, net als het kampioenschap voor ons", zo besloot een bitter teleurgestelde Campbell-Walter.

Ook Tom was natuurlijk teleurgesteld nadat hij voor de tweede achereenvolgende keer onverrichter zake naar huis kon. "Ja, dat zijn van die dingen die er bij schijnen te horen. De wagen liep echt super vandaag. Vanmorgen hebben we in de warm-up nog wat kleine dingen veranderd waardoor de auto perfect liep op alle soorten banden. De race zag er ook goed uit. Jamie was bezig om de één na de ander binnen te hengelen. Voor het kampioenschap is dit natuurlijk een slechte zaak, maar hopelijk hebben we de volgende keer meer geluk". De volgende race voor Tom Coronel staat volgende week alweer op het programma. Op het Circuit van Assen zal hij de vierde ronde van het Libertel Vodafone DTCC rijden voor het Marlboro BMW dealerteam.

De race werd uiteindelijk gewonnen door Mike Hezemans en Jeroen Bleekemolen in de Carsport Holland Viper. Het Nederlandse duo lag vanaf de start aan de leiding en moest deze alleen tijdens de pitstops tijdelijk afstaan.

Uitslag FIA GT race 6 Hungaroring

1 M. Hezemans/J. Bleekemolen, Carsport Holland Chrysler Viper, 3 uur
2 C. Bouchut/J. P. Belloc, Larbre Chrysler Viper, +1m21.646s
3 S. Bleekemolen/M. Bleekemolen, Carsport Holland Chrysler Viper, +1 ronde

4 J. Bailey/N. Springer, Lister Storm, +1 ronde
5 V. Vosse/B. Derichebourg, Belmondo Chrysler Viper, +1 ronde