Politiebericht Eindhoven 1-07-2001
Persbericht 1 juli 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld
Zaterdagmiddag rond 14.30 uur heeft de politie in een woning aan de Karel de Grotelaan een hennepkwekerij ontmanteld. Toen de politie bij de woning kwam was de man juist bezig de laatste resten van zijn oogst te verpakken. Die oogst, 169 gram geknipte toppen van hennepplanten, werd door de politie in beslaggenomen. De installatie die de man in zijn woonkamer had staan is eveneens in beslaggenomen. Tegen de man, een 34-jarige Eindhovenaar, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Kinderen betast
Zaterdagmiddag rond 16.30 uur is een 12-jarig meisje uit Eindhoven dat in een park aan de Normandielaan aan het spelen was betast door een nog onbekende man. Het meisje was verstoppertje aan het spelen met enkele andere kinderen. Een man met een mountainbike fietste al een half uur in de buurt waar de kinderen speelden. Toen het meisje even alleen op het fietspad stond pakte hij het kind vast en betastte haar. De andere kinderen kwamen direct naar hun vriendinnetje toegerend en de man vertrok. Hij fietste verder en op de Dordognelaan pakte hij een 10-jarige Eindhovens meisje en betastte haar. De man fietste daarna verder richting Driehoeksbos. De dader is een man van tussen de 30 en 40 jaar oud. Hij heeft kort grijs stekeltjes haar en een stoppelig ringbaardje. Hij droeg een donkergroene bodywarmer, een rood / oranje T-shirt, een zwarte korte broek en bergschoenen. De fiets was een geel, groen en blauwe mountainbike met een zwaar frame.

Eindhoven: Verkeersongeval
Een 21-jarige man uit Eindhoven is zaterdagmiddag rond 17.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Keizer Karel V Singel. De auto van de man raakte in de slip toen hij van het verkeersplein de Karel V Singel kwam oprijden. Hij botste tegen een reclamezuil. De auto ging over de middenberm en kwam frontaal tegen een auto die uit tegengestelde richting kwam. Die auto werd bestuurd door een 51-jarige man uit Geldrop. De Eindhovenaar is met borstletsel naar het Catharina ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Agent gewond na aanhouding
Een hoofdagent uit Eindhoven is zondagmorgen rond 0.50 uur licht gewond geraakt tijdens de aanhouding van een 31-jarige Eindhovenaar. Die man bedreigde twee agenten nadat die zijn vrouw op de Emmasingel hadden aangehouden vanwege en eerdere mishandeling van een andere vrouw. De verdachte dreigde een agente te slaan waarop hij werd aangehouden door de hoofdagent. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Met behulp van enkele portiers werd de man uiteindelijk overmeesterd en ingesloten op het politiebureau. De agent liep halsletsel, een bijtwond, een schaafwond aan zijn arm en een gekneusde pols op. De verdachte is inverzekering gesteld. Hij wordt aanstaande dinsdag voor de Rechter Commissaris geleid.

Eindhoven: Onder invloed
Zondagmorgen rond 5.30 uur is op de Boutenslaan een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden die onder invloed met zijn auto reed. Hij blies op het politiebureau 1 pro mille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bedreiging
In de Dommelstraat zijn zondagmorgen rond 0.05 uur een 21-jarige Eindhovenaar en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De 21-jarige man had bij een 26-jarige Eindhovenaar f.25,- uit zijn handen gegrist op het moment dat hij dat geld liet zien aan de 26-jarige man. De twee gingen achter de dief aan maar die pakte een fles, sloeg de fles kapot en bedreigde daarmee de 26-jarige Eindhovenaar. De man zonder woon- of verblijfplaats pakte eveneens een fles, sloeg die kapot en wilde daarmee de 21-jarige te lijf. Op dat moment kwamen enkele politiemannen ten tonele die de twee aanhielden. Op het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt en de 21-jarige Eindhovenaar is ingesloten.

Eindhoven: Man ernstig gewond na ruzie
Zondagmorgen rond 3.30 uur zijn op het Stationsplein een 23-jarige en een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. Ze werden door enkele mannen aangewezen als degenen die kort daarvoor een 35-jarige man uit Beek en Donk hadden mishandeld. De man lag op straat en werd met een ambulance naar het Diaconessenhuis gebracht. Daar constateerde men een gebroken jukbeen en een scheur in de schedel. De twee zijn ingesloten. Twee mannen hadden zonder dat daartoe enige aanleiding was de man en zijn 33-jarige vriend geslagen. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht. Zondagmiddag is de 23-jarige man naar huis gestuurd vanwege geringe betrokkenheid. Een 22-jarige Eindhovenaar is die middag in zijn woning aangehouden. Hij zou betrokken zijn bij de mishandeling. Hij en de andere verdachte zijn inmiddels in verzekering gesteld en zij worden komende dinsdag voorgeleid aan de rechter commissaris in s Hertogenbosch. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van deze mishandeling.

Eindhoven: Man met mes bedreigd
Op de Grote Berg is zondagmorgen om 5.15 uur een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij bedreigde een man die in een politieauto zat met een mes. De politie was naar een vechtpartij gestuurd op de Grote Berg. Daar stuifde een groep mannen weg en troffen de agenten alleen een aantal huilende vrouwen. Een 26-jarige Eindhovenaar, die volgens omstanders net voorbij kwam, werd door de agenten apart genomen in een politieauto om hem te horen over de toedracht. Op dat moment kwamen twee mannen in de richting van de politieauto gelopen. Een van hen belaagde de 26-jarige Eindhovenaar. Een agent die bij de auto stond wilde de man aanhouden maar een tweede man zag toen kans de politieauto in te duiken met een mes. Hij stak naar het slachtoffer die hem nog net kon ontwijken. De dader werd door agenten aangehouden en is ingesloten. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van de ruzie.

Eindhoven: Aanrander aangehouden
Zondagmorgen rond 6.10 uur is op de Aalsterweg een 16-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor twee vrouwen te hebben aangerand, bedreigd en mishandeld. Een 18-jarige vrouw uit Waalre fietste rond 5.00 uur via de Aalsterweg naar huis. Onderweg bemerkte ze dat ze gevolgd werd door de jongen die ook met de fiets was. Ter hoogte van de sportvelden werd de vrouw door de jongen van haar fiets getrapt. Hij greep de vrouw bij haar keel, bedreigde haar met de dood en betastte haar. De vrouw bood hevig verzet. De man ging, toen een fietser op hulpgeroep van het slachtoffer polshoogte kwam nemen. De dader nam de fiets van de vrouw mee. Kort daarna vergreep de dader zich aan een tweede vrouw, eveneens 18 jaar oud en afkomstig uit Waalre. Zij wist aan de dader te ontkomen en vluchtte de receptie van een motel binnen. De verdachte kon kort na het tweede voorval, op aanwijzing van de slachtoffers, worden aangehouden. Hij is op het politiebureau in verzekering gesteld.

Asten: Uitgebrande auto achtergelaten
In de bossen aan de Dennendijk in Asten heeft de politie zaterdagmiddag rond 15.30 uur een uitgebrande Opel Vectra aangetroffen. Alle kenmerken, zoals chassisnummer en kentekenplaten waren verwijderd. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de auto.

Asten: Dronken man veroorzaakt aanrijding
Een 27-jarige man uit het Duitse Nettetal heeft zaterdagavond rond 22.45 uur op de Burgemeester Frenckenstraat in Asten een aanrijding veroorzaakt. De man reed tegen de auto van een 30-jarige man uit Asten die met zijn auto uit tegengestelde richting kwam. De Duitser had stevig gedronken en een ademanalyse wees uit dat hij ruim 2 promille alcohol binnen had. Het rijbewijs van de man werd ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Inbraak in woning
Zaterdagvoormiddag is ingebroken in een woning aan de Baron van Wijnbergenplaats. Een deur werd opengebroken en de daders gingen aan de haal met een tas waarin een portemonnee met enkele honderden guldens, autopapieren en een aantal pasje zaten.

Waalre: Inbraak tankstation
Zondagmorgen rond 3.00 uur is ingebroken bij een tankstation aan de Willibrorduslaan. De daders gooide met twee stoeptegels twee ruiten in en maakten een nog onbekende hoeveelheid snoepgoed buit.

Waalre: Onderkomen hondenvereniging in as gelegd Een stacaravan, bij het Gat van Waalre, eigendom van een hondenvereniging uit Waalre, is tussen donderdagavond en zaterdagmiddag volledig door brand verwoest. De hele inventaris en de opgeslagen materialen gingen verloren. Het bestuur heeft bij de politie aangifte van brandstichting gedaan.

Best: Onder invloed
Zaterdagavond is op de Willem de Zwijgerweg in Best een 52-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij reed onder invloed in zijn auto. Bij de man is op het politiebureau een bloedproef genomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Vervolg amokmaker breek arm ( persbericht 30.06.2001) Uit het ingestelde politieonderzoek naar de toedracht van de aanhouding van een 28-jarige Helmonder blijkt dat de man geen allochtoon beledigd had. De man maakte deel uit van een groep mannen die een vrijgezellenfeest hielden en ze werden vanwege een verkleedpartij niet in een horecazaak toegelaten. De man heeft aangifte gedaan van zware mishandeling tegen de portier die hem aanhield. De politie doet onderzoek naar eventueel buiten proportioneel gebruikt geweld. De 28-jarige Helmonder ligt op dit moment met een gebroken arm in het Elkerliek ziekenhuis.

Luyksgestel: Man betrapt bij bedrijfsinbraak
Zondagmorgen rond 1.50 uur is op de Kapellerweg in Luyksgestel een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij werd door een beveiligingsbeambte betrapt toen hij bezig was met een kompaan in te breken in vrachtautos die op een bedrijfsterrein aan de Ryt stonden. De mannen vluchtten via maïsvelden. Omwonenden gaven aan politieagenten de vluchtrichting aan van de mannen. Een van de twee kon kort daarop worden aangehouden. Zijn kompaan wist de dans te ontspringen. Op het bedrijfsterrein bleek dat bij tien vrachtautos het dekzeil was stuk gesneden en een container was opengebroken. Het is nog niet bekend of er spullen zijn gestolen. De Eindhovenaar is voor verder onderzoek ingesloten.

Luyksgestel: Vrouw onder invloed veroorzaakt aanrijding Een 34-jarige vrouw uit Eindhoven heeft zondagmorgen rond 4.45 uur op de Lommelsedijk in Luyksgestel een aanrijding veroorzaakt. De vrouw reed in de richting van Luyksgestel en in een bocht raakte ze met haar auto in de berm, kwam tegen een verkeersbord terecht en daarna tolde de auto in een greppel. Bij de vrouw is een blaastest afgenomen. Ze blies op het politiebureau 1,5 pro mille. Het rijbewijs moet ze inleveren en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Man loopt over auto
Zondagmorgen rond 1.30 uur heeft de politie in de Kerkweg een 27-jarige man uit het Britse Warrington aangehouden. Hij werd betrapt toen hij over het dak van een geparkeerde auto liep. In het dak waren deuken ontstaan. Tegen de man is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Dronken man steelt sieraden
Op Langstraat in Geldrop is zondagmorgen rond 2.30 uur een 24-jarige inwoner van Geldrop aangehouden. Hij had bij een bijouteriezaak in de Korte Kerkstraat een ruit ingeslagen en had daar zijn zakken volgestopt met sieraden. De man was nog niet ver gekomen voor hij werd aangehouden door de politie, die volop aanwijzingen kreeg van het publiek. Hij bleek flink dronken. In zijn zakken had hij 63 kettinkjes, 38 armbanden, 2 paar oorbellen, 10 ringen en 1 horloge. De man is ingesloten.

Gemert: Mannen lopen over auto
Zondagmorgen rond 4.45 uur zijn op een parkeerterrein aan de Handelseweg in Gemert twee mannen aangehouden. De twee, een 20-jarige inwoner van Den Haag en een 23-jarige inwoner van Nijmegen sprongen op de motorkap van een geparkeerde auto. De auto liep daarbij schade op. Beveiligingsbeambten zagen het voorval en hielden de twee aan. Ze zijn aan de politie overgedragen. Op het politiebureau is tegen de twee proces-verbaal opgemaakt.