Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-07-2001

Politieberichten stad Utrecht, 13.40 uur
Gewapende overval

UTRECHT Op zaterdag 30 juni omstreeks negen uur in de ochtend vond een gewapende overval plaats op een winkel aan de Roelantdreef. De overvaller wist via de achterzijde van de winkel het pand binnen te komen en bedreigde vervolgens het aanwezige personeel met een vuurwapen. Onder bedreiging van het vuurwapen werd het personeel vervolgens gedwongen geld uit de kassa aan hem te geven. De overvaller vluchtte met een onbekend geldbedrag via de achterzijde de winkel uit.

De recherche van het district Utrecht noord stelt een onderzoek in naar de voortvluchtige overvaller. Het betrof een man van ongeveer
1.80 lang met een tenger postuur. Hij was gekleed in een zwart leren jack met blauwe strepen aan de voorzijde. Op het hoofd had hij een zwarte helm.

De politie vraagt getuigen die voor tijdens of na het tijdstip van de overval iets hebben gezien, dat kan helpen bij het oplossen van deze overval, zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 bij politiedistrict Utrecht noord.

Bromfietsdief krijgt berouw

UTRECHT Op zaterdag 30 juni hoorde een eigenaresse van een winkel aan de 1e Daalsedijk, dat een snorfiets die voor haar winkel stond was gestolen. Getuigen meldden haar dat dit was gebeurd door een klant die bij haar in de winkel was geweest. Zij kende deze klant en ging vervolgens naar zijn woning in de buurt. Daar bleek niemand thuis en de politie werd gewaarschuwd. De eigenaar van de bromfiets deed aangifte en van de winkelierster werd een verklaring opgenomen.

Terwijl de politie daarmee bezig was meldde een 17-jarige jongen zich bij de agenten. De winkelierster herkende deze jongen als degene die door de getuige werd aangemerkt als dief van de snorfiets en waar zij naar op zoek was geweest. De jongen ontkende in eerste instantie maar gaf even later toe de snorfiets te hebben weggenomen. Hij wilde zo snel mogelijk de zaak weer oplossen en leidde de agenten vervolgens naar de plek waar de snorfiets stond.

De jongen had veel spijt van zijn daad en stelde voor een bos bloemen en een nieuw slot voor de eigenaar te kopen. In de middag kwam de jongen zijn belofte na en bracht het beloofde slot en een bos bloemen. Alle partijen konden begrip opbrengen voor het berouwvolle gedrag van de jongen.

Aanrijding letsel, motorrijder gewond

UTRECHT Op zaterdagavond 30 juni vond om acht uur een aanrijding plaats, waarbij een 33-jarige motorrijder uit Utrecht letsel opliep. Het slachtoffer reed met zijn motorfiets over de Langerakbaan in de richting van de Hogeweide. Ter hoogte van een parkeerplaats stond uit tegenovergestelde richting een 22-jarige inwoonster van Utrecht met haar bestelauto te wachten om linksaf te slaan.

De motorrijder zag dat de vrouw bleef staan om hem vrije doorgang te geven maar toen hij optrok met de motorfiets reed de vrouw alsnog linksaf. De motorrijder reed hierna tegen de zijkant van de bestelauto aan en kwam ten val. Hij werd met rugletsel overgebracht naar het Oudenrijn ziekenhuis. De motorfiets raakte zwaar beschadigd.

Aanhouding vermoedelijke inbrekers

UTRECHT Op zaterdagavond 30 juni werd om kwart over elf door getuigen gezien dat twee mannen met een televisietoestel over de Shetlands liepen. De politie stelde een onderzoek in en trof het tweetal aan. Het televisietoestel werd in een brandgang aangetroffen in de buurt. De twee verdachten, 25 en 20 jaar oud en beiden wonend in Utrecht, werden aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Naar de herkomst van het televisietoestel wordt eveneens een onderzoek ingesteld.

Onder invloed achter het stuur
UTRECHT Surveillerende agenten zagen op zaterdagavond 30 juni omstreeks half twaalf, een personenauto op de afrit Zandpad met de Einsteindreef staan. Door de geopende ramen hoorden zij dat de inzittenden ruzie met elkaar maakten. Toen de agenten de auto met inzittenden wilden controleren reed deze vervolgens weg. Op de Marnixbrug kon de auto hierna tot stoppen worden gedwongen. De bestuurder bleek alcohol te hebben gedronken. Na een voor hem negatieve blaastest werd de verdachte aangehouden.

Het betrof een 37-jarige inwoner van Utrecht. Aan het bureau bleek bij de ademanalyse dat de verdachte 2 promille aan alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de verdachte bleek al eerder te zijn ingevorderd. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn auto werd aan het bureau gestald.