Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-07-2001

Politieberichten district Binnensticht, 13.20 uur
Openlijke geweldpleging

ZEIST In de nacht van zaterdag op zondag vond er op de 2e Dorpsstraat een openlijke geweldpleging plaats. Een groep jongeren wilde een horecagelegenheid met geweld binnentreden. Hierbij raakten enkele betrokkenen licht gewond. Een 20-jarige man uit Zeist is aangehouden voor mishandeling. Met behulp van enkele politiehonden is de rust weer teruggekeerd in de 2e Dorpsstraat.

Vernieling

ZEIST - In de nacht van zaterdag op zondag om vijf uur werd de politie gewaarschuwd in verband met jongeren die vernielingen pleegden op het Rond. Diverse terrasstoelen van een horecagelegenheid waren van het terras gehaald en tegen een personenwagen gegooid. Op aanwijzingen van een getuige konden twee verdachten worden aangehouden. De twee zestienjarige jongens uit Zeist zijn meegenomen naar het bureau en tegen hen is proces verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

GROENEKAN Zaterdagmiddag tussen één en drie uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Koningin Wilhelminaweg. Van de 645 gecontroleerde voertuigen reden er 160 sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 95 km per uur.