Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-07-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 13.15 uur
Aanrijding met ree

WOUDENBERG In de nacht van zaterdag op zondag om één uur vond er op de Doornseweg een aanrijding plaats tussen een 23-jarige bromfietser uit Amersfoort en ree dat de weg overstak. Het ree is overleden en de man is met schaafwonden aan zijn ledematen en een pijnlijke heup overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis. De bromfiets en kleding van de man raakten tevens beschadigd.

Mistig

AMERSFOORT Zaterdagavond om elf uur werd een bestuurder staande gehouden omdat hij zijn mistlampen aan had. Hij kreeg een proces verbaal uitgereikt. Omdat de man, een 22-jarige man uit Leusden, naar alcohol rook moest hij een blaastest ondergaan, hij weigerde echter mee te werken. Daarop werd de man aangehouden een moest op het bureau een ademanalyse ondergaan. De test wees uit dat de man niet teveel gedronken had. Wel werden bij de man 28 XTC-pillen aangetroffen, dus werd hij alsnog aangehouden.

Vernieling

LEUSDEN Zaterdagavond om kwart voor negen zag een 62-jarige man uit Leusden dat een jongen een auto vernielde aan de Kupersingel. De man hield de jongen, een 13-jarige inwoner van Amersfoort, aan en waarschuwde de politie. De beschadiging van de auto viel mee en de jongen is op het bureau opgehaald door zijn ouders na een stevig gesprek met de agenten over zijn gedrag.

Winkeldievegge aangehouden

AMERSFOORT Zaterdagmiddag om vier uur heeft de politie een winkeldievegge aangehouden. Het personeel van een winkel aan de Sint Jorisstraat had gezien dat een16-jarige inwoonster van Emmen goederen had meegenomen. Ze hebben het meisje vastgehouden en de politie gewaarschuwd. De jeugdige dievegge bekende de diefstal en is weggenomen naar het bureau. Tegen haar is proces verbaal opgemaakt.