Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-07-2001

Politieberichten district Eemland noord, 13.15 uur
Vreemdelingen aangetroffen

SOEST Zaterdagmiddag hield de politie met de Arbeidsinspectie, Belastingdienst en het GAK een controle in een horecagelegenheid aan de Burgemeester Grothestraat. Tijdens de controle werden 5 personen aangehouden. Twee vrouwen konden direct worden aangehouden, een man probeerde te vluchten, maar werd op de Heuvelweg alsnog aangehouden en twee mannen die naar het dak waren gevlucht, konden daar worden opgepakt. Op het bureau bleken vier van de aangehouden personen illegaal in Nederland te verblijven en zijn in vreemdelingenbewaring gesteld. De verdachten zijn allen tussen de 22 en 15 jaar en vermoedelijk van Chinese afkomst.

Ongeval met letsel

BAARN - Zaterdagmiddag om half twee kreeg de politie een melding van een aanrijding met letsel op de Zuidereind. Ter plaatse bleek dat een tractor met een 20-jarige bestuurder uit Blaricum een groep fietsers had ingehaald. De tractor verloor één van zijn onderdelen. Hierbij werd één van de fietsers, een 63-jarige man uit Amersfoort, op het hoofd en arm geraakt. De man is met de ambulance naar het Lichtenberg ziekenhuis vervoerd.

Dodelijk ongeval

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG In de nacht van vrijdag op zaterdag, om vier uur vond er een dodelijk ongeval plaats op de Zevenhuizerstraat. Hierbij vond een 19-jarige inwoner van Bunschoten de dood.

Een 55-jarige man uit Nijkerk, reed over de Zevenhuizerstraat en zag op een gegeven moment iets op de weg liggen en verminderde vaart. Toen hij dichterbij kwam, zag hij dat een persoon dwars over de weg lag. De bestuurder probeerde de persoon nog te ontwijken, maar kon niet voorkomen dat hij toch over de persoon heen reed. De man is direct gestopt en heeft de politie gewaarschuwd. De man uit Bunschoten is met zware verwondingen aan het hoofd naar het UMC vervoerd. Daar is hij enige uren later overleden aan zijn verwondingen. Het slachtoffer was vermoedelijk op weg in slaap gevallen. De politie onderzoek de exacte toedracht van het ongeval.