Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-07-2001

Politieberichten district Lekstroom, 12.00 uur
Vernieling auto`s

HOUTEN Op zaterdag 30 juni werd door twee eigenaren van personenauto`s aangifte gedaan van vernieling van hun auto. De auto`s stonden in de nacht van vrijdag 29 juni op zaterdag 30 juni geparkeerd aan het Strandmeer en het Gletsjermeer. Van de auto op het Strandmeer werd de achterruit ingegooid met een steen. Het interieur werd eveneens beschadigd hierdoor. Van de auto die geparkeerd stond aan het Gletsjermeer werd de voorruit vernield en het dak beschadigd.

Brand in bejaardenwoningencomplex

NIEUWEGEIN Op zaterdag 30 juni ontstond omstreeks tien voor half twaalf in de ochtend, brand in een bejaardenwoningencomplex aan de Nijemonde. Het betrof een uitslaande brand op de 2e woonlaag van een flat met zogenaamde aanleunwoningen. Door de politie werden onmiddellijk de bewoners geëvacueerd en werd de omgeving afgezet. In totaal werden 32 woningen ontruimd en werden 33 bewoners overgebracht naar het naastgelegen complex, verzorgingshuis Huize Vreeswijk aan de Lekboulevard.

De brandweer van Nieuwegein bestreed het vuur en maakte daarbij gebruik van een ladderwagen uit IJsselstein. Omstreeks tien voor half één kon de brandweer het sein brand meester geven. De woning, waarin de brand door onbekende oorzaak was ontstaan, brandde geheel uit. Verschillende woningen boven de uitgebrande woning liepen brand-/rook- en waterschade op. Tevens liepen de lager gelegen woningen waterschade op. Door de brand was er ook een centraleverwarmingsinstallatie gesprongen waardoor nog meer waterschade ontstond op de verdiepingen.

Omstreeks kwart over twee konden de eerste bewoners weer terug naar hun woning onder begeleiding van de brandweer. De geëvacueerde bewoners werden bezocht door de loco-burgemeester van Nieuwegein de heer C. de Bruin.

Openlijke geweldpleging

IJSSELSTEIN In de nacht van zaterdag 30 juni op zondag 1 juli werden te voet surveillerende politieagenten gewaarschuwd door passanten, dat er gevochten werd op de Voorstraat. In de Voorstraat trof de politie omstreeks half vier een op de grond liggende man aan terwijl boven op hem een andere man zat. De mannen werden door de politie uit elkaar gehaald.

Het op de grond liggende slachtoffer, een 24-jarige inwoner van IJsselstein, bleek na een woordenwisseling klappen te hebben gekregen van twee onbekende mannen. De politie kon deze mannen ter plaatse aanhouden. Het betrof twee mannen uit Vianen van een 25 en 27 jaar oud. Beide verdachten werden voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau in Nieuwegein.

Diefstal mobiele telefoon

NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag 30 juni op zondag 1 juli werd een 16-jarige inwoner van Nieuwegein bestolen van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer fietste omstreeks vijf uur over het fietspad langs de Weg naar de Poort en werd door twee onbekende jongens aangesproken. Nadat het slachtoffer was gestopt bij het tweetal werd zijn mobiele telefoon uit zijn hand gepakt.

De twee verdachten liepen met de telefoon vervolgens in de richting van IJsselstein. De verdachten waren tussen de 18 en 22 jaar oud. Eén van de daders was gekleed in een zwarte spijkerbroek met daarop een blauwe blouse. De andere verdachte was gekleed in vermoedelijk een zwarte trainingsjas en een blauwe spijkerbroek. De politie heeft de zaak in onderzoek.