Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-07-2001

Politieberichten district Rijn en Venen, 12.00 uur
Insluiping

KAMERIK Op zaterdagmiddag 30 juni zag een 81-jarige bewoner aan de Van Teijlingenweg, een onbekende vrouw uit zijn woning komen. De man was op dat moment in zijn tuin aan het werk. De man vroeg wat de vrouw daar deed en zij hing een vreemd verhaal op. Op dat moment kwam er nog een andere vrouw het huis van de man uit. Het tweetal liep hierna weg en stapte in een gereedstaande auto. De man ontdekte vervolgens dat in zijn woning diverse kasten openstonden en dat een portefeuille met inhoud uit zijn woning was weggenomen.

Aanrijding letsel, motorrijder gewond

WOERDEN Op zaterdagmiddag 30 juni, ontstond omstreeks kwart over vijf een aanrijding op de Polanerweg waarbij een 30-jarige motorrijder uit Woerden gewond raakte. De motorrijder reed met zijn motorfiets over de Polanerbaan ter hoogte van de Houttuinlaan en verloor in de bocht de macht over het stuur. Hierdoor kwam hij op de rijstrook voor het tegemoetkomend gestelde verkeer terecht en reed tegen de voorzijde van een auto die werd bestuurd door een 24-jarige inwoner van Rotterdam.

Het slachtoffer kwam vervolgens met het hoofd onder de auto klem te zitten. Door getuigen kon de auto opgetild worden en het slachtoffer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Per ambulance werd hij met hoofdletsel overgebracht naar het U.M.C. te Utrecht. In het ziekenhuis werd in verband met mogelijk alcoholgebruik een bloedproef van het slachtoffer afgenomen. De motor van het slachtoffer raakte zwaar beschadigd.

Alcoholcontrole: Doe Nuchter, Rij Alcoholvrij

MAARSSEN/LOENERSLOOT Tijdens de avond en nacht van zaterdag 30 juni op zondag 1 juli werd door de politie in het kader van de actie: Doe Nuchter, Rij Alcoholvrij, gecontroleerd op het alcoholgebruik door bestuurders van motorvoertuigen. Er werd gecontroleerd op de Straatweg in Maarssen en de provinciale weg N 201. In totaal werd van 71 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen enkele bestuurder bleek teveel gedronken te hebben.