Politiebericht Flevoland: gehele regio 1-07-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Fietsenkijkdag in Dronten
DRONTEN Op de fietsenkijkdag in Dronten hebben zaterdagmorgen 57 bezoekers haar hun fiets gezocht. Zes fietsen konden aan de eigenaar geretourneerd worden, waarvan zelfs twee fietsen naar dezelfde eigenaar.

Verkeersongeval met gewonde
BANT Een 49-jarige automobiliste uit Bant is zaterdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Klutenweg. Vermoedelijk is zij op losliggend grind geslipt, waarna zij tegen het talud van de bermsloot botste en over de kop sloeg. Het slachtoffer is uit de auto geslingerd en met onbekend letsel overgebracht naar het Dokter J.H. Jansenziekenhuis in Emmeloord. Technisch onderzoek wees uit, dat alle banden van de auto van het slachtoffer ontoereikend profiel hadden.

Snelheidscontrole Dronten
DRONTEN Op De Noord tussen de Fazantendreef en de Wissel is zaterdagmorgen een controle gehouden met de radarwagen. Ondanks een duidelijk opgestelde auto en geüniformeerde politie in de buurt, bleef men toch lekker doorrijden. Vooral overstekende fietsers zijn op dit wegvak hun leven niet zeker. Er passeerden 2.500 voertuigen, waarvan er 308 te snel reden (12,3%).

Mishandeling en vechtpartij
BIDDINGHUIZEN Een 24-jarige inwoonster van Lelystad is zaterdagmiddag op het terrein van Six Flags mishandeld door een jongen uit een groep van ongeveer 20 Marokkaanse jongeren (18 25 jaar). Zij liep letsel op aan beide armen en moest deze verwondingen in het ziekenhuis laten hechten. Op een vraag van de politie meldde de verdachte zich vrijwillig. Toen echter bleek, dat hij werd aangehouden en naar een politiebureau zou worden overgebracht, werd de groep opstandig. Een lid van de bewakingsdienst kreeg klappen en de groep probeerde het kantoor van de bewaking te bestormen. Om de situatie in de hand te houden werd een gecertificeerde hond van de bewakingsdienst ingezet. Hierop trok de groep zich terug en werd er van afstand met stenen gegooid. Vervolgens werd de gehele groep uit het park gezet. De begeleiders van de groep, die eerst ook verbaal agressief waren tegen de bewaking en de politie, hebben hieraan meegewerkt. In totaal zijn er drie leden van de groep (19, 19 en 18, allen wonende in Ede) aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau in Lelystad. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Rijden onder invloed
ALMERE Op de Pampushavenweg ging zaterdagmiddag een 35-jarige Almeerse bromfietser onderuit. De man was sterk onder invloed van alcohol. De man was te dronken om te blazen, zodat een bloedmonster is afgenomen. De verdachte is ter ontnuchtering ingesloten.

ALMERE Op de Voorstraat trok het slingerend rijgedrag van een 32-jarige automobilist uit Zeewolde de aandacht van de politie. De man bleek onder invloed en blies 805 ug/l (1,82 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt en het rijbewijs is ingevorderd.

TOLLEBEEK Een 21-jarige automobilist uit Lelystad werd zaterdagnacht op het Steenbankpad gecontroleerd, toen hij van het Dijkfeest kwam. Hij had alcohol op en blies 345 ug/l (0,78 promille). Dit leverde hem een proces-verbaal op en een rijverbod voor twee uur.

Aanrijding onder invloed met gewonde
URK In de Raadhuisstraat haalde zaterdagavond een 19-jarige Urker op zijn bromscooter met hoge snelheid autos en fietsers in. Hierbij kwam hij frontaal in botsing met tegemoetkomende fietsers (een 5-jarig meisje uit Urk en haar 34-jarige vader). Het kind liep licht letsel op. De bromfietser probeerde er tussenuit te gaan, maar werd door de vader vastgehouden. De bromfietser bleek onder invloed van alcohol te verkeren en blies 440 ug/l (1,00 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding na bedreiging met geweld
BIDDINGHUIZEN De politie heeft zaterdagavond op de Kopakker een 35-jarige man aangehouden. De man zou zijn vrouw en kinderen met een mes bedreigd hebben. Verder had hij de inboedel kort en klein geslagen en zijn broer met een stoel een hersenschudding bezorgd. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. De kinderen zijn elders ondergebracht.

Bedreiging, beroving en steekpartij
EMMELOORD Twee Emmeloorders (21 en 20) hadden het vrijdagnacht aan de stok gekregen met drie mannen met een donkere huidkleur. Reden zou een probleem zijn met de ex-vriendin van een van de aangevers. Tijdens de ruzie zou een der belagers een vuurwapen getrokken hebben om dit tegen het hoofd van een der aangevers te zetten. Hierna was de ruzie gauw afgelopen.

Tijdens het onderzoek naar de daders van deze bedreiging zagen politieambtenaren vrijdagnacht op het Noordeinde een man een flat uitrennen, op afstand gevolgd door een andere man. De voorste man voldeed aan het signalement van een van de bedreigers. Deze sprong in een auto en scheurde weg. De achterste man, een 32-jarige Emmeloorder, bleek door de eerste man te zijn overvallen, waarbij hij met een vuurwapen bedreigd werd. De aanvaller had hem beroofd van zijn heuptasje met geld en persoonlijke documenten.

Zaterdagnacht ontstond er een vechtpartij in een bar in de Lange Nering. Een der slachtoffers van bovenvermelde bedreiging had een der daders van de bedreiging herkend. Tijdens de hierna volgende vechtpartij werd deze man meermalen in de borst gestoken. Zijn broer liep een hoofdwond op. Beiden zijn in het Dokter J.H. Jansenziekenhuis behandeld, waarbij bleek, dat de messteken geen vitale delen hadden geraakt. Aan de hand van getuigenverklaringen konden even later in Emmeloord twee mannen (een 36-jarige man uit Nagele en een 20-jarige man uit Emmeloord) worden aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.