Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 1-07-2001
Politiebericht Maastricht
Heerlen

Persbericht 12.54 uur

Maastricht; Terrasstoelen in brand gestoken
Onbekenden hebben zaterdagmorgen omstreeks 04.50 uur alle terrasstoelen van een horecagelegenheid aan de Plankstraat een brand gestoken. Daar de rotan stoelen flink brandden sneuvelden eveneens enkele ruiten. Bij een aangrenzend terras liepen druivenstruiken en enkele plastic bollen van lantaarns eveneens schade op. De brandweer moest er aan te pas komen om de brand te blussen. Hoeveel stoelen er in de vlammen zijn opgegaan, is niet bekend.

Maastricht; drugs in lichaam verstopt
Zaterdagavond omstreeks 19.45 uur werden op de Rijksweg in Maastricht een 31-jarige inwoner uit Ougree (B) en een 33-jarige inwoonster uit Luik (B) aangehouden. Het duo werd betrapt bij een drugsdeal. Een arts ontdekte dat de vrouw vijf bolletjes harddrugs met een gewicht van 25 gram in haar onderlichaam had verstopt.

Valkenburg; motorrijder uit de bocht
Een 30-jarige inwoner uit Zwolle raakte zaterdagmiddag omstreeks 16.35 uur ernstig gewond, toen hij op de Daalhemerweg, rijdend in de richting van het centrum, met zijn motor met hoge snelheid uit een bocht vloog. Vervolgens botste hij tegen een verkeersbord en een boompje. Het slachtoffer werd met en open armbreuk en vermoedelijk inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. De Zwollenaar die met een groep motorvrienden op een Valkenburgse camping verbleef was zonder helm op de Daalemerweg omhoog gereden om vervolgens weer richting centrum terug te keren. Een bloedonderzoek zal moeten uitwijzen of de Zwollenaar teveel alcohol ophad. Zijn motor raakte total loss .

Maastricht; in auto bekneld
In de nacht van zaterdag op zondag vond er op de Brusselseweg een aanrijding plaats waarbij een 53-jarige inwoonster uit Maastricht ernstig gewond raakte. De vrouw werd met een gecompliceerde bekkenbreuk naar het ziekenhuis van Maastricht overgebracht. Een 53-jarige Maastrichtenaar die eveneens in de auto zat bleef ongedeerd. Het slachtoffer was vermoedelijk met te hoge snelheid met haar auto van de weggeraakt, op de kop terechtgekomen en tegen de gevel van een bedrijf gebotst.
Het slachtoffer, dat bekneld raakte, moest met behulp van brandweer en GGD uit haar auto bevrijd worden. Zowel de auto als het pand raakte flink beschadigd.

Meerssen; frituurpan in brand
Een oververhitte frituurpan was de oorzaak van een brand die in de nacht van zaterdag op zondag uitbrak in een woning aan de Gasthuisstraat in Meerssen. De 58-jarige bewoner, werd door een buurtbewoner uit de woning gehaald. De man had de frituurpan op het gasfornuis geplaatst en was vervolgens op de w.c. inslaap gevallen. Door de enorme rookontwikkeling bemerkte een 31-jarige buurtbewoner de brand op, waarna hij de bewoner uit de woning haalde. Daar zowel de bewoner als zijn redder behoorlijk wat rook hadden ingeademd werden zij voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. De schade aan het pand bleef beperkt.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050)