Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 1-07-2001
Politiebericht Kerkrade
Heerlen

Persbericht 12.51 uur

Kerkrade; Overvaller snel gegrepen
Zaterdagavond omstreeks 17.35 uur, hebben twee mannen een gewapende overval gepleegd op een benzinetankstation aan de Nieuwstraat in Kerkrade. Een van de overvallers, een 35-jarige man, zonder vaste- woon of verblijfplaats, werd korte tijd na de overval in Heerlen aangehouden. Nadat het tweetal eerst wat frisdrank had besteld, dwong een van de overvallers de 37-jarige pompbediende onder bedreiging van een mes, de kassa te openen. Een 16-jarige dochter van de pompbediende werd door de tweede dader met een koevoet bedreigd en geslagen. Nadat de daders een onbekende hoeveelheid geld en enkele sloffen sigaretten hadden weggenomen, gingen zij er met een gestolen auto vandoor. Daar beide vrouwen erg onder de indruk waren van het gebeuren, werd een arts gewaarschuwd.
Een motoragent die de vluchtauto korte tijd na de overval op de Beitel ontdekte, achtervolgde het voertuig tot op de Parallelweg in Heerlen, waar de bestuurder zich tussen enkele op een fietspad aanwezige paaltjes klemreed. De achtervolgende motoragent moest daarbij bewust met zijn motor onderuitgaan, door de motor plat te leggen, om een aanrijding met de vluchtauto te voorkomen. Vervolgens zette de motoragent te voet de achtervolging in, waarbij het hem gelukte de 35-jarige overvaller aan te houden. De tweede overvaller wist te ontkomen.

Kerkrade; dronken automobilisten
Een 41-jarige inwoner uit het Duitse Alsdorf werd zaterdagavond omstreeks 22.10 uur op de Delversweg aangehouden. De man was met zijn auto tegen een lichtmast gebotst en maakte aanstalten om ervandoor te gaan. Hij had teveel aan alcohol genuttigd en moest derhalve een blaastest ondergaan. Hij blies 2 promille.
Zondagmorgen omstreeks 05.30 uur miste een 20-jarige automobilist uit Kerkrade op de St. Antoniusstraat in Kerkrade een bocht, toen hij vermoedelijk met te hoge snelheid, een andere auto wilde inhalen. De man raakte met zijn auto van de weg, reed een lichtmast omver en kwam tegen aan muur van een garage tot stilstand.
Een 20-jarige inwoonster uit Kerkrade, die naast de bestuurder in de auto zat, raakte gewond. Zij liep onder anderen een gebroken linker onderarm op. Een blaastest wees uit dat de Kerkadenaar een bloed/alcoholpromillage had van 1,4.

Landgraaf; mishandeling
Zondagmorgen omstreeks 03.10 uur vond er op de Beuteweg in Landgraaf een vechtpartij plaats waarbij een 28-jarige inwoner uit Heerlen gewond raakte. Het slachtoffer dat door politie agenten bloedend op straat werd aangetroffen, werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon het slachtoffer naar huis. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.
Een onbekend aantal personen was bij de vechtpartij betrokken. Toen agenten ter plaats kwamen, bleken de daders te zijn verdwenen. Het slachtoffer had in een horecagelegenheid met enkele andere bezoekers onenigheid gekregen. Vermoedelijk heeft zich die confrontatie later op straat voortgezet.
De politie onderzoekt de zaak.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050)