Barber Dodge Pro Series

Koster domineert in Cleveland

Cleveland, 1 juli 2001. De zesde ronde in de Barber Dodge Pro Series werd op het vliegveldcircuit van Cleveland gedomineerd door Sepp Koster. De Nederlander startte vanaf pole positie, reed onbedreigd naar de zege en scoorde en passant de snelste raceronde. In het kampioenschap klom Koster van de negende naar de vijfde plaats, met alle uitzicht op de titel.

Op het hobbelige 3,3 km lange circuit van Cleveland Burke Lakefront Airport zat Koster tijdens de vrije trainingen direct goed in zijn vel en begon daarna hoopvol aan de eerste kwalificatietraining. "Dat ging dus niet goed", aldus Koster, die genoegen moest nemen met de vierde tijd. "We hadden problemen met de set up". Voor de tweede tijdtraining waren de problemen opgelost. Koster reed naar de pole voor de Amerikanen Breuers en Plumb. Na een foutloze start nam de voormalige Nederlands en Benelux Formule Ford kampioen de leiding en behield die tot de finish. Kampioenskandidaten Hunter-Reay en Alex Sperafico crashten met elkaar, een goede uitgangspositie voor Koster. Door die crash volgde een korte neutralisatie achter de safety car. Na de herstart vergrootte Koster zijn voorsprong met 0,5 seconde per ronde. "Mijn Stora-Drain, Uitert, Respons-Reynard is op dit moment ongelooflijk goed. Mijn snelste ronde was bijna een seconde sneller dan die van nummer twee". Met nog vijf minuten te gaan leek het voor Koster nog even spannend te worden toen het begon te regenen. De coureur hield zijn formulewagen echter keurig in bedwang en finishte met ruim twaalf seconden voorsprong op Plumb.
"Het is een heerlijk gevoel om met zoveel overmacht te winnen. Het team had een sublieme auto voor me neergezet en als dat zo doorgaat komen er nog een heleboel goede races en, het kampioenschap is weer binnen bereik," besloot Koster zijn succesvolle raceweekeinde in de Amerikaanse staat Ohio.

Uitslag:

1. Koster (NL), 28 ronden in 40:32.841 (140,398 km/uur); 2. Plumb (VSt), op 12.201 sec.; 3. Breuers (VSt); 4. Morley (VSt); 5. Szymczak (VSt); 6. Yasukawa (VSt).

Stand:

1. Rondet (F), 74; 2. Yasukawa, 67; 3. Plumb, 64; 4. Hunter-Reay (VSt), 61; 5. Koster, 59; 6. A. Sperafico (BR), 57.

Volgende race: 15 juli, Toronto (Canada)
Voor verdere informatie: Sepp Koster, tel.: +32.475.660828 of e-mail: sepp@pi.be
of Dirk Buwalda, tel.:+31.6.54644347.