Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-07-2001

Politieberichten district Heuvelrug (deel 1), 9.45 uur
Asbest vrijgekomen bij brand in schuur

COTHEN Zaterdagavond om zes uur is er brand ontstaan in een schuur aan de Trechtweg. Een 70-jarige man uit Cothen en zijn 27-jarige zoon waren al enige tijd bezig met het verbranden van oud hout. Door nog onbekende oorzaak is de brand overgeslagen op de schuur.

Omdat in de rook mogelijk asbestvezels zaten, heeft de politie met geluidswagens in de omgeving gevraagd om ramen en deuren dicht te houden. Het gaat hier om de wijk de Geer, een deel van de Horden en de bewoners van de Trechtweg en de Trekweg. Om kwart over acht is deze maatregel weer ingetrokken. De ter plaatse gekomen brandweer heeft verdere verspreiding van de brand kunnen voorkomen en geblust. Achteraf is gebleken dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is geweest. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Alle bewoners hebben dezelfde avond nog een brief van de gemeente in de brievenbus gekregen. Zondagochtend 1 juli is de gemeente bereikbaar tussen tien en twaalf uur voor eventuele vragen over de brand, daarna op werkdagen tijdens kantoortijden. Het telefoonnummer voor vragen is 0343-595536.