Gemeente Zoetermeer

Wijktuinen bestaan 25 jaar: groot feest!
Zondag 1 juli a.s.

Dit jaar bestaan de wijktuinen in Zoetermeer 25 jaar. Om hier niet zomaar aan voorbij te gaan wordt er op zondag 1 juli aanstaande een groot feest op alle tuinen georganiseerd.

Wijktuin
Het project schooltuinen is in 1976 gestart op twee tuinen: de Zegwaartseweg en Delftsewallen. In 1998 is de naam 'schooltuin' veranderd in 'wijktuin'.
Niet alleen kinderen van de basisschool kunnen op de tuinen terecht. De tuinen zijn voor alle geïnteresseerde bewoners van Zoetermeer. Sommige tuinen hebben dan ook een ruimere openstelling en er worden steeds meer activiteiten voor volwassenen georganiseerd. Inmiddels zijn er zes grote tuinen en twee kleinere. Zij zijn te vinden in Rokkeveen en Noordhove, aan de Voorweg, Broekwegzijde, de Boerderijtuin bij stadsboerderij De Balijhoeve en er is een tuin bij basisschool de Triangel. In de toekomst zal er ook een tuin in Oosterheem komen.

Feestprogramma
Het programma ziet er op 1 juli als volgt uit:

11.00 uur: de dag wordt feestelijk geopend op de wijktuin aan de Zegwaartseweg 25b door de heer Mulder van de gemeente Zoetermeer. De heer Mulder is sinds 1976 nauw betrokken geweest bij de tuinen; 12.00 uur: alle wijktuinen gaan open. Je kunt meedoen met een fietstocht die is uitgezet langs alle tuinen. Bij inlevering van een volle stempelkaart krijg je een leuke verrassing. Op alle wijktuinen worden diverse activiteiten georganiseerd en bij elke tuin is een koffieterras;
15.30 uur: laatste vertrek - fietstocht;
17.00 uur: einde.

Extra activiteiten

Noordhove: Er is een speurtocht uitgezet en je kunt komen knutselen. Zegwaartseweg: Hier kun je je gratis laten schminken, er is een imker en je kunt het aantal zaden in een pot raden.
Broekwegzijde: Er komt een imker en je kunt een kaarsje van echte bijenwas maken.
Rokkeveen: Meedoen met de wedstrijd: wie heeft de mooiste tuin? Een kaars maken van echte bijenwas. Deze kun je maken vanaf fl 1,00. Verder is er een imker en je kunt een toastje met echte bijenhoning proeven.
Voorweg: Je kunt luisteren naar muziek, er zal deze middag een Roemeens orkest optreden en je kunt je laten schminken. Delftsewallen: Een kopje kruidenthee drinken, een bloempotje beschilderen en inzaaien met tuinkers.



Gemeente Zoetermeer © June 2001

Last update: 25 June 2001 (9:52)