Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

Benoeming bij Inspectie Verkeer en Waterstaat

BENOEMINGEN BIJ INSPECTIE VERKEER EN WATERSTAAT

Bij de Inspectie Verkeer en Waterstaat, die op 1 juli 2001 van start gaat, is tot directeur-hoofdinspecteur van de divisie Luchtvaart benoemd ir. Th.W.H.J. Aarsen. De heer C.G.H.M. Dijkmans is benoemd tot directeur-hoofdinspecteur van de divisie Vervoer. Drs. E.M. Meekes wordt de directeur-programmamanager van de Centrale Bestuursstaf van de Inspectie.
Voor de divisie Water, die per 1 januari 2002 aan de Inspectie VenW wordt toegevoegd, is als kwartiermaker en beoogd directeur-hoofdinspecteur benoemd dr.ir. J. Leentvaar.

Op 15 januari 2001 heeft het kabinet op voordracht van minister T. Netelenbos van Verkeer en Waterstaat al de inspecteur-generaal van de nieuwe inspectie benoemd. Sedertdien heeft dr. F.J.H. Mertens tesamen met een hiervoor ingesteld projectbureau de vorming van de Inspectie Verkeer en Waterstaat ter hand genomen.

De heer Aarsen (53) is sedert 1997 directeur van de Rijksverkeersinspectie. Daarvoor heeft hij bij het directoraat-generaal Goederenvervoer gewerkt en van 1971 tot 1993 in verschillende functies bij Rijkswaterstaat. De heer Aarsen heeft in Delft civiele techniek gestudeerd met als afstudeerrichting verkeerskunde/openbaar vervoer.

De heer Dijkmans (52) heeft in 1972 na een dienstverband van bijna vijf jaar als majoor van de Genie het ministerie van Defensie verlaten. Zijn loopbaan bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat begon bij Rijkswaterstaat. Vervolgens was hij betrokken bij het goederenvervoer om in 1989 over te stappen naar de Hoofddirectie Telecommunicatie en Post. In 1997 werd de heer Dijkmans directeur van de Rijksdienst voor Radiocommunicatie.

De heer Meekes (45) begon na zijn studie Economische Wetenschappen in 1983 bij de Algemene Rekenkamer. Na een periode bij de Inspectie der Rijksfinanciën te hebben gewerkt, stapte hij in 1990 over naar Binnenlandse Zaken waar hij verschillende managementfuncties bekleedde. In 1998 kwam de heer Meekes naar Verkeer en Waterstaat als lid van het managementsteam directie Mobiliteitsmarkt.

De heer J. Leentvaar (52) is sedert 1993 hoofd van de hoofdafdeling Emissies en Internationale Zaken van het Rijksinstituut voor Integraal Zoetwaterbeheer en Afvalwaterbehandeling, onderdeel van Rijkswaterstaat. Al acht jaar is hij deeltijd hoogleraar integraal waterbeheer aan de Universiteit Wageningen. Sedert 1979 heeft de heer Leentvaar in verschillende functie bij Rijkswaterstaat gewerkt. Tussen 1972 en 1979 was hij onder meer wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Wageningen.

Ir. H.G.H. ten Hoopen, directeur van de Scheepvaartinspectie, blijft bij de divisie Scheepvaart in de nieuwe Inspectie VenW op zijn post.

Met deze benoemingen is het management van de nieuwe Inspectie Verkeer en Waterstaat vrijwel bekend.
Door de benoeming van de heer Dijkmans bij de divisie Vervoer is een vacature ontstaan voor de leiding van de divisie Telecom. Die wordt naar verwachting binnenkort opgevuld.

Lars Poppes (V&W), 070 - 3517343
Henk Houtman (Inspectie VenW), 070 - 3517484

31 mei 01 11:07