Cabaret in Voorschotense Dorpskerk
Winnaars Leids Cabaret Festival RUL en Zusje Voogd

De Stichting Cultureel Gebruik Dorpkerk organiseert voor de allereerste keer een cabaretvoorstelling. Er wordt meteen goed uitgepakt: er komen twee toptalenten naar de Voorschotense Dorpskerk. Niet alleen de eerste prijswinnaar van het Leids cabaretfestival, 'RUL', maar ook de winnaars van de tweede prijs, 'Zusje Voogd' zullen optreden.
Rul bestaat uit de acteurs Ramses Graus en Edo Brunner. Hun programma bestaat uit fysieke elementen en tekstuele grappen, waarin snelle opeenvolgende acts afgewisseld worden door liedjes met een ietwat absurdistische maar af en toe ook ontroerende inslag. Het balanceren op het randje van spel en werkelijkheid is voor hen het meest spannende. Zij proberen hun publiek op het verkeerde been te zetten door schijnbare onderlinge misverstanden uit te spelen. Zowel de vakjury als het publiek was onder de indruk van deze heren, van beide kregen zij de eerste prijs toegekend.
De tweede prijswinnaar van het cabaretfestival van dit jaar was Zusje Voogd. Ook zij zullen hun opwachting maken in de Voorschotense Dorpskerk. De twee zusjes Sjamke en Nelleke Voogd spelen een thuiswedstrijd, zij zijn in Voorschoten opgegroeid. "He Voogd, of he zusje Voogd" werden zij ooit genoemd door een vriend, die hen beide de liefde verklaarde. Zijn zij inwisselbaar?? De zussen richtten twee jaar geleden Theatergroep De Kale op. Met De Kale speelden zij voornamelijk absurdistische stukken van Ionesco. Dit jaar was de tijd rijp voor de zusjes om de samenwerking en eensgezindheid te bundelen in een zelfgeschreven programma, waarmee zij de tweede plaats van het Leids cabaretfestival bereikten. Plaats: Voorschotense Dorpskerk, Voorschoten
Datum: 1 juni
Prijs: ? 30,-; ?25,- (vrienden van de Dorpskerk) Voorverkoop: VVV Winkel, Stationsweg 2a, Leiden
Ruudolf Mode, Schoolstraat 87, Voorschoten
't Bloemenhofje, Planciusplantsoen 28/30, Voorschoten Meer informatie: www.dorpskerk.nl