Nieuwe namen voor Metropolis bekend.

De voorbereidingen voor het Metropolisfestival op 1 juli 2001 zijn in volle gang. Naast het grote buitenpodium staan er voor het eerst dit jaar een vijftal tenten op het terrein. Elke tent is een podium op zich met een doorlopend programma van allerlei verschillende muziek

stijlen. De programmering is dan ook hard bezig met het neerzetten van een imponerende lijst namen. In samenwerking met meerdere clubs in Nederland zoals WaterFront, Rotown, t Paard, Paradiso, Cyberia en Baroeg is er straks heel wat te ontdekken op het festivalterrein. Door deze intensieve samenwerking kunnen de bezoekers zeker zijn van een breed aanbod van de nieuwste en meest belovende acts van de toekomst. De volgende namen zijn aan de lijst toegevoegd:

Mo Solid Gold, de zwarte Mick Jagger met de stem van Tom Jones

My Vitriol, Spannende rock-ontdekking uit de UK

Brainpower, hippe Nederhop

Madigan, alternatieve rock met een vroege jaren tachtig sound

Danko Jones, heftige gitaren uit Canada, voorprogramma AC/DC

Face Tomorrow, indiecore, winnaar Grote Prijs van Z-Holland

Blackmail, Germaanse gitaar-rock



Hi-Dramatic, Rockabilly act met drama

People Under The Stairs, hiphop from the US of A

Illy Noiz, ondergrondse drum n bass

Dr Ring-Ding, swingende reggae/ska

Snow Patrol, Iers gitaartrio met prachtige songs

Houd ondertussen de site www.metropolisfestival.nl in de gaten. Hierop vind je het laatste festivalnieuws en de nog maar net bekend gemaakte namen. Naast de muziek is er in het Zuiderpark in Rotterdam nog veel meer te doen. Speciaal voor de kinderen is er een kinderprogramma met onder andere een optreden van Dirk Scheele. Ook kun je een rondje kanovaren of je verlekkeren aan de festivalmarkt.

Let op!

Dit persbericht is tevens een uitnodiging.

A.s. zondag 13 mei kun je alvast een voorproefje nemen op het programma van de 14e editie van Metropolis, middels een gratis concert van Mo Solid Gold. Verder is er de mogelijkheid voor de pers om meer informatie te krijgen over het festival en de line-up.

Locatie: Nigttown, West-Kruiskade 26/28 te Rotterdam

Deuren open om 20.00 uur, aanvang 21.00 uur (stipt)

We hopen jullie daar allemaal te zien.

Metropolis, een van de Rotterdamse Zomerfestivals, wordt mede mogelijk gemaakt door Koninklijke Th. Niemeyer B.V., Algemeen Dagblad, Heineken Nederland B.V., Coca Cola Beverages B.V., Sony Benelux B.V., Mentos, Stichting Rotterdam Festivals, Rotterdamse Kunststichting, Deelgemeente Charlois en Stichting Rotterdam 2001 Culturele Hoofdstad van Europa, met ondersteuning van de gemeentelijke diensten van de stad Rotterdam en diverse leveranciers.