ACB-01.009
Menugestuurde bio-catering

Aanvrager: Van Hecke
Rivium Boulevard
6901 LK Capelle aan den IJssel
Tel: 010-2884164
Fax: 010-2884162
E-mail: nheukels@sodexho.nl
Contactpersoon: N.L. Heukels

In steeds meer (bedrijfs)kantines neemt de vraag naar biologische producten toe. Naast deze consumentenvraag groeit momenteel de behoefte van bedrijven om zich -ook in hun bedrijfsrestaurant- duurzaam en gezond te profileren. Het project "menugestuurde bio-catering" richt zich op het ontwerpen en organiseren van een duurzame keten voor biologische producten. Doel is te komen tot ontwerp, organisatie en implementatie van een afzetnetwerk van biologische producten die geleverd worden aan de consument via (bedrijfs)restaurants. Vanuit de huidige situatie (13 restaurants gedeeltelijk biologisch gecaterd) naar een target situatie van 10-20% van de restaurants (zo mogelijk 100%) biologisch beleverd, zo mogelijk vanuit de dichtstbijzijnde productieregio.
Naast een biologische productie betekent dit ook een biologische ketenorganisatie: rekening houdend met seizoenen in de menukeuze met behoud van menuvariatie, duurzame wijzen van transporteren en cateren, met gezonde producten aansluiten op gezonde voedingspatronen in (bedrijfs-)restaurants, verpakken en voedingsveiligheid.

Projectgegevens
Omvang: Fl 100.000,--
Startdatum: 1 juli 2001
Looptijd: 6 maanden
Status: Projectidee
Voorzitter:

Projectleider: N.L. Heukels

Participerende bedrijven:
Van Hecke
Deli XL
Producenten en leveranciers van biologische producten

Participerende kennisinstellingen
ATO

Contactadres + contactpersoon
Van Hecke
Rivium Boulevard
2909 LK Capelle aan de IJssel
Tel: 010-2884162 Fax: 010-2884164
E-mail: nheukels@sodexho.nl
Contactpersoon: N.L. Heukels

Ketenkennisgebieden


1.7 Ketenorganisaties
Het ontwerp, organiseren en implementeren van een biologische afzetketen teneinde volledige
menu's in bedrijfsrestaurants in te kunnen vullen.