ACB-01.009
Menugestuurde bio-catering
Aanvrager: Van Hecke
Rivium Boulevard
6901 LK Capelle aan den IJssel
Tel: 010-2884164
Fax: 010-2884162
E-mail: nheukels@sodexho.nl
Contactpersoon: N.L. Heukels
In steeds meer (bedrijfs)kantines neemt de vraag naar biologische
producten toe. Naast deze consumentenvraag groeit momenteel de
behoefte van bedrijven om zich -ook in hun bedrijfsrestaurant-
duurzaam en gezond te profileren. Het project "menugestuurde
bio-catering" richt zich op het ontwerpen en organiseren van een
duurzame keten voor biologische producten. Doel is te komen tot
ontwerp, organisatie en implementatie van een afzetnetwerk van
biologische producten die geleverd worden aan de consument via
(bedrijfs)restaurants. Vanuit de huidige situatie (13 restaurants
gedeeltelijk biologisch gecaterd) naar een target situatie van 10-20%
van de restaurants (zo mogelijk 100%) biologisch beleverd, zo mogelijk
vanuit de dichtstbijzijnde productieregio.
Naast een biologische productie betekent dit ook een biologische
ketenorganisatie: rekening houdend met seizoenen in de menukeuze met
behoud van menuvariatie, duurzame wijzen van transporteren en cateren,
met gezonde producten aansluiten op gezonde voedingspatronen in
(bedrijfs-)restaurants, verpakken en voedingsveiligheid.
Projectgegevens
Omvang: Fl 100.000,--
Startdatum: 1 juli 2001
Looptijd: 6 maanden
Status: Projectidee
Voorzitter:
Projectleider: N.L. Heukels
Participerende bedrijven:
Van Hecke
Deli XL
Producenten en leveranciers van biologische producten
Participerende kennisinstellingen
ATO
Contactadres + contactpersoon
Van Hecke
Rivium Boulevard
2909 LK Capelle aan de IJssel
Tel: 010-2884162 Fax: 010-2884164
E-mail: nheukels@sodexho.nl
Contactpersoon: N.L. Heukels
Ketenkennisgebieden
1.7 Ketenorganisaties
Het ontwerp, organiseren en implementeren van een biologische
afzetketen teneinde volledige
menu's in bedrijfsrestaurants in te kunnen vullen.