KPN NV

KPN stopt uitbouw vaste internetactiviteiten in Duitsland

KPN heeft besloten de verdere uitbouw van zijn activiteiten op het gebied van vast internet in Duitsland te stoppen per 1 juli 2001. Reden hiervoor is dat KPN voorrang geeft aan de versterking en uitbouw van de leidende internet marktposities in Nederland en België, boven investeringen in nieuwe markten.
Dit betekent dat de activiteiten van Planet Internet Deutschland worden afgebouwd. Het bedrijf heeft momenteel 73 medewerkers. Onderzocht wordt of het de bestaande activiteiten kan verkopen. In samenhang hiermee heeft KPN besloten ook de activiteiten van KPN Freizeit Medien te verkopen.

KPN startte zijn activiteiten op het gebied van vast internet in het vierde kwartaal van 2000 onder de naam Planet Internet in Duitsland. Inmiddels heeft het in Berlijn gevestigde bedrijf ongeveer 100.000 klanten. Een kernteam blijft achter om bestaande contracten af te wikkelen. KPN Freizeit Medien werd in februari 2001 opgericht om de activiteiten van Vivity, leverancier van online uitgaansinformatie, over te nemen. Dit bedrijf is gevestigd in Düsseldorf.


Noot voor de redactie (