Gemeente Leiden

Dag van de Architectuur

Het dak op

Volgende week zondag krijgt de architectuur in het land extra aandacht op de Dag van de Architectuur. In het Leidse programma staat het gebied rond het station centraal. Achter de schermen, scheve ramen en Kuifjes raket.

BOUWEN EN WONEN - Hoewel het gebied rond het centraal station nog niet af is, kunnen de liefhebbers op zondag 1 juli alvast een kijkje nemen achter de schermen. Gebouwen zijn open voor rondleidingen en er is een informatiemarkt. Op deze Dag van de Architectuur kun je met een architect meelopen door een bekend gebouw. Het meest tot de verbeelding sprekend is wellicht het gebouw van Katwijk Farma. Geen raam is recht, alleen gebogen lijnen en organische vormen zijn te zien. Een beperkt aantal bezoekers kan onder leiding van een deskundige een bezoek brengen aan het Centre for Human Drug Research. Ook 'Kuifjes Raket' is open, het gebouw van de Sociale Verzekeringsbank, waar de architect het bezoek zelf rondleidt. Daarbij kunnen de bezoekers ook het dak van de raket op.

Nieuwe skyline
Kinderen van zeven tot twaalf jaar kunnen zich uitleven in Naturalis. Daar mogen zij 's middags hun eigen wolkenkrabbers bouwen. Na afloop worden foto's van de maquettes gemaakt en gemonteerd tot een nieuwe skyline.
Centraal informatiepunt op zondag 1 juli is museum Naturalis. Meer informatie en aanmelding (voor het wolkenkrabbers bouwen) bij architectuurcentrum RAP (071-5137525) of op de website: www.RAPsite.nl.