Record aantal bands op Metropolis

Maar liefst 50 nationale en internationale bands en acts treden 1 juli 2001 vanaf 13:00 uur op in het Zuiderpark te Rotterdam. Het wordt uiteraard een zondag vol verrassende muziek, maar nu de definitieve line-up is bevestigd blijkt er op Metropolis meer nieuws te horen en te zien dan ooit.

De bands en acts staan verdeeld over vijf tenten en één buitenpodium.

Vier tenten zijn geprogrammeerd door toonaangevende zalen uit het Nederlandse clubcircuit. Dit is terug te zien in de namen van de tenten en in de specifieke programmering die bij de club hoort. Elke club heeft uit zijn eigen kennis en ervaring geput voor de programmering van de tent, met als uitgangspunt;

The Best You ve Never Heard Of.

Enkele veelbelovende namen uit de line-up zijn:

Metropolis Mainstage:

Brainpower (NL)

Mo Solid Gold (UK)

Train (USA)

My Vitriol (UK)

Metropolis tent:

Incense (NL)

Quick & Brite (NL)

Superheroes (DK)

WaterFront tent:

Face Tomorrow (NL)

Incognegro (USA)

Illy Noiz (NL)

Rotown/Paradiso tent:

Snow Patrol (UK)

The Moldy Peaches (USA)

The Strokes (USA)

Paard op Hol tent:

Momo (UK)

Baghdaddies (UK)

Celtica (UK)

Cybergothic tent:

Angels & Agony (NL)

Hekate (D)

Suicide Commando (B)

In de bijlage staat de complete line-up en de tijdschema s.

Een flinke lijst, die garant staat voor een dag vol nieuwe ontdekkingen. Het gratis festival duurt tot 21:00 uur, maar dan houdt de muziek nog niet op. De optredens gaan verder op de beroemde Metropolis Afterparty. In Nighttown aan de West Kruiskade geven enkele bands nog een optreden, soms in verrassende combinaties. Ook de Afterparty is gratis.

Meer info over Metropolis en de line-up staat op www.metropolisfestival.nl met onder meer het laatste festivalnieuws, een chatzone en de prijsvraag waarmee backstagepassen zijn te winnen.

Metropolis, één van de Rotterdamse Zomerfestivals, wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Rotterdam Festivals, Rotterdamse Kunststichting, Fonds voor de Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds Rotterdam, de Popunie, Deelgemeente Charlois, Stichting Rotterdam 2001 Culturele Hoofdstad van Europa, Algemeen Dagblad, Koninklijke Theodorus Niemeyer BV (Samson), Van Melle (Mentos), Postbank NV, Sony Benelux BV, Heineken Nederland BV, Coca-Cola Enterprises Nederland BV, KPN Telecom, Shipmate vlaggen, Red Devil, ROTEB met ondersteuning van de gemeentelijke diensten van de stad Rotterdam en diverse leveranciers