Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 29-06-2001 Persberichten district Kerkrade (H.P. 15.05) Vrijdag 29 juni 2001

Kerkrade, nekklachten na verkeersongeval:
Donderdag 28 juni 2001 heeft op het Willem Sophiaplein in Kerkrade een verkeersongeval plaatsgevonden tussen drie personenautos. Een van de inzittenden moest met nekklachten naar het ziekenhuis worden overgebracht. Twee autos werden door een takelbedrijf weggesleept. Een 34 jarige automobilist uit Kerkrade die over het Willem Sophiaplein reed zag donderdagmiddag omstreeks 13.15 uur te laat dat zijn voorganger stopte om aan een automobilist die over de Ons Limburgstraat reed voorrang te verlenen. Het gevolg was een kop staart aanrijding. De aangereden auto schoot door de kracht van de aanrijding de kruising op en reed de over de Ons Limburgstraat rijdende automobilist aan. De inzittende van de eerste auto die aangereden werd, een 46 jarige inwoner van Roermond, klaagde over nekletsel. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis overgebracht. Een bergingsbedrijf moest twee zwaar beschadigde autos autos van de plaats van de aanrijding wegslepen.

Landgraaf, dronken fietser veroorzaakt aanrijding: Een 19 jarige dronken inwoner van Landgraaf heeft vrijdagmorgen 29 juni 2001 op de Briandstraat in Landgraaf met zijn fiets een aanrijding veroorzaakt met een bromfietser.
Kort voor 01.00 uur reed de fietser zonder verlichting en met een slingerende rijstijl op de uit tegenovergestelde rijrichting naderende bromfiets toe. Deze laatste zag dit gebeuren maar kon een aanrijding met de fiets niet voorkomen. De bestuurder van de fiets verontschuldigde zich en zei tegen de bromfietser de afhandeling van de aanrijding morgen wel te doen. Daarna reed hij weg. De gewaarschuwde politie lichtte de fietser daarna van zijn bed. Toen hij te horen kreeg dat hij mee moest naar het politiebureau verzette hij zich tegen zijn aanhouding. Hij werd met veel moeite overgebracht naar het politiebureau. Na gekalmeerd te zijn legde hij een ademanalyse af waarvan de uitslag een alcoholpromillage aangaf van 0.9 promille. Hij werd ingesloten ter ontnuchtering. Vrijdagmorgen werd hij verhoord en daarna in vrijheid gesteld. Tegen de inwoner van Landgraaf wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed en het plegen van verzet tegen de politie.

Kerkrade, twee mannen aangehouden:
Vrijdagmorgen 29 juni 2001 zijn twee inwoners van Kerkrade aangehouden wegens het plegen van baldadigheid, belediging en het verstoren van de openbare orde.
Een groepje jongeren verstoorden de voorbije nacht in het centrum de openbare rust door tegen van alles te trappen. De politie zag dat een jongen uit het groepje een poster van een opslagcontainer aftrok waarna hij ter verantwoording werd geroepen. Toen de politie hem aansprak over zijn handelen spuugde hij de politieman in zijn gezicht waarna hij wegens belediging werd aangehouden. De 24 jarige inwoner van Kerkrade werd ingesloten aan het politiebureau. Tijdens de aanhouding stond aan ander lid van de groep met een mes te zwaaien. Ook hij, een 22 jarige inwoner van Kerkrade, werd aangehouden. Het mes bleek het uiterlijk van een aansteker te hebben doch na een behandeling bleek het een stiletto te zijn. Beide aangehouden verdachten verkeerden onder invloed van alcoholische dranken waarop zijn ter ontnuchtering aan het politiebureau zijn gehouden. In de loop van vrijdagmorgen zijn zij gehoord waarna proces-verbaal tegen het tweetal is opgemaakt. Zij moeten zich op korte termijn in het kader van snelrecht verantwoorden bij Justitie.