Van der Zee verkiest wereldbeker baan boven NK op de weg

Selectie Team Farm Frites-Hartol voor Giro d'Italia

ROTTERDAM Andrea Bosman is door manager Michael Zijlaard opgenomen in de selectie van Team Farm Frites-Hartol voor de Giro d'Italia. De renster van Team Ton van Bemmelen-Novilon dankt haar uitverkiezing aan het goede optreden tijdens de Ster van Walcheren. Daarin werd ze het afgelopen weekeinde tweede in het eindklassement op zes seconden van winnares Lada Kozlikova. De selectie voor de Giro vertrekt zaterdag direct na het NK op de weg in Nijmegen/Groesbeek naar Italië.

In de selectie voor het NK ontbreekt overigens Anouska van der Zee. De Rotterdamse verkiest deelname aan een wereldbekerwedstrijd in Italie. Daar wil ze deelname aan het WK op de baan, later dit jaar in Antwerpen afdwingen. Naast Van der Zee is ook Vera Koedooder, junior van Team Ton van Bemmelen-Novilon, inmiddels naar de wereldbekerwedstrijd in Italië afgereisd..

In de selectie voor de Giro ontbreken Sonja Pfister-Van Kuik, Yvonne Brunen, Sharon van Essen, Bertine Spijkerman en Margaret Hemsley. De eerste drie rijden later dit jaar de Tour de France. Spijkerman is volgens manager Michael Zijlaard nog te jong om een grote, zware ronde te rijden en Hemsley is nog altijd geblesseerd. Vorig jaar won Team Farm Frites-Hartol in Italië vier ritten en droeg Leontien Zijlaard-Van Moorsel meerdere dagen de roze leiderstrui

Giro d'Italia
Leontien Zijlaard-Van Moorsel
Hanka Kupfernagel
Madeleine Lindberg
Sissy van Alebeek
Esther van der Helm
Daphny van den Brand
Andrea Bosman

Ploegleider Michael Zijlaard