Nutreco NV

PERSBERICHT
Boxmeer, 27 juni 2001

Nutreco neemt belang in aquacultuur marktleiders in Australië

Nutreco Aquaculture zet een belangrijke stap in strategie om uit te breiden in nieuwe regio's en nieuwe soorten

Nutreco Holding N.V. heeft goedkeuring gekregen van de FIRB (Foreign Investment Review Board) in Australië voor de overname van Pivot Aquaculture en heeft aansluitend de overname afgerond. Als onderdeel van deze overname heeft Nutreco tevens een belang verworven van 10,5% in Tassal Limited in Australië. Pivot Aquaculture is de duidelijke marktleider op het gebied van visvoer in de Zuid Pacific regio en heeft een jaaromzet van EUR 24 miljoen. Tassal Limited is de grootste producent van zalm in de regio en heeft een jaaromzet van EUR 47 miljoen. Tassal Limited is genoteerd aan de effectenbeurs van Australië.

'Dit is een belangrijke stap voor Nutreco in de aquacultuurindustrie, in een voor ons nieuw deel van de wereld. De samenwerking met twee leidende bedrijven in Australië geeft Nutreco niet alleen een sterke positie in deze bedrijfstak, maar levert ook de basis voor verdere ontwikkelingen in Zuidoost-Azië,' zegt Hans den Bieman, Chief Operating Officer van Nutreco Aquaculture.

Nutreco neemt 100% van Pivot Aquaculture over welke naast de zalmvoer business tevens twee ontwikkelingsprojecten omvat, een op het gebied van het kweken van barramundi en een op het gebied van voer voor tonijn. Als onderdeel van deze overname is tevens een 10,5% belang in Tassal Limited verkregen.
Eerder was eveneens aangekondigd dat na deze acquisitie Nutreco een verder belang van 8,2% in Tassal Limited zou nemen in ruil voor een 26% belang in Pivot Aquaculture. Dit deel van de transactie zal niet doorgaan en wordt vervangen door een strategische alliantie tussen Tassal en Nutreco op het gebied van product innovatie, kwaliteit controle en benchmarking. Daarnaast zullen Tassal en Nutreco investeringsmogelijkheden blijven onderzoeken.

Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming, met toonaangevende posities in de markten van hoogwaardige voeding voor vee en vis en van viskweek. De grootste activiteiten van de groep bestaan uit de productie van mengvoer voor varkens, pluimvee, rundvee en voer voor zalm en forel en het kweken, verwerken en vermarkten van hoogkwalitatieve zalmproducten. Andere activiteiten van Nutreco zijn de productie van premixen en speciaalvoer, de verwerking van pluimvee en varkens en de fokkerij van varkens- en pluimveerassen. Deze activiteiten zijn onderverdeeld in Nutreco Aquaculture en Nutreco Agriculture. Binnen vijf Business Groups opereren zestien Business Units, met meer dan 90 productie- en verwerkingsfabrieken in 20 landen met in totaal 13.000 medewerkers. Sinds haar beursnotering in juni 1997 heeft Nutreco acquisities afgerond in Nederland, Spanje, Duitsland, Canada, Polen, Chili, Portugal, Frankrijk, Schotland, België, Hongarije, Noorwegen en de Verenigde Staten. In 2000 bedroeg de omzet van Nutreco EUR 3.126 miljoen. Nutreco is genoteerd aan het officiële segment van Euronext in Amsterdam.


* * * * *
Voor meer persinformatie:
Nutreco Holding N.V., Dimitri Casteleyn, Communications Manager, telefoon
+31 (0) 485 589 684
www.nutreco.com