Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 27-06-2001 Mediaberichten 27 juni (16.15 uur)

BERGEN Aanhouding verkeersovertreder

BERGEN Een 49-jarige automobilist uit Bergen is woensdagmorgen aangehouden op de Siebengewaldseweg. Uit onderzoek bleek dat de auto niet APK gekeurd en niet verzekerd was. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt.

ECHT - Erkenning PolitieKeurmerk Veilig Wonen aan appartementencomplex Noorderpoort te Echt

ECHT - De heer H.J.C. Nagelmaeker, chef Basiseenheid Echt, reikt op donderdag 28 juni a.s. het PolitieKeurmerk Veilig Wonen uit aan de Vereniging van Eigenaren van appartementencomplex Noorderpoort te Echt. Het project Noorderpoort is het eerste nieuwbouwcomplex in het district Roermond van de politie Limburg-Noord dat dit certificaat verkrijgt. De 19 koopappartementen worden gekenmerkt door een hoog kwaliteitsniveau. Het nabij het centrum gelegen complex is aangemeld voor het Seniorenlabel, het Politie keurmerk Veilig Wonen Nieuwbouw en het biedt de bewoners het unieke Zorgpluspakket aan.

Doel van het PolitieKeurmerk Veilig Wonen is het zoveel mogelijk verminderen van de kans op inbraken en het verbeteren van de sociale veiligheid in semi-openbare ruimten en de directe woonomgeving. Om het keurmerk te verkrijgen moet aan tal van criteria worden voldaan. Voorbeelden hiervan zijn o.a. het aanbrengen van videofoon- installaties, het zorgen voor een in het zicht staande entree, het vermijden van donkere nissen en hoeken in of rondom het gebouw, het aanbrengen van inbraakwerend hang- en sluitwerk en heldere en gelijkmatige verlichting van de gemeenschappelijke ruimten. Tevens gaat de regiopolitie Echt, in overleg met de Vereniging van Eigenaren van Noorderpoort, een beheers- en veiligheidsplan opstellen.

Noorderpoort is een ontwikkeling van IBC Vastgoed bv uit Heerlen en gerealiseerd door IBC Keulen Bouw bv uit Geleen. Het ontwerp is van Maatschap Engelman Houben Architecten Ingenieurs te Maasbracht.