Politie Amsterdam-Amstelland

Steekpartij Warmoesstraat
26-6-2001. Surveillerend politiepersoneel heeft vannacht in de Warmoesstraat een 47-jarige man aangehouden in verband met zware mishandeling. Hij wordt ervan verdacht een 30-jarige kennis te hebben gestoken. Het slachtoffer werd onder andere in het bovenbeen geraakt. De man wenste geen gebruik te maken van de diensten van een door de politie bestelde ambulance. De achtergrond van de problemen is nog onduidelijk. Het geschil ontstond in een bar en verplaatste zich naar de straat. Daar vond ook het steekincident plaats. Huis potdicht
26-6-2001. Een bewoner van het centrum kwam vannacht tot de ontdekking dat de uitgang van zijn woning was geblokkeerd en dat hij er dus niet meer uit kon. De beide toegangsdeuren bleken te zijn dichtgetimmerd met houten panelen. De bewoner had wat gerommel gehoord en ontdekte de blokkade toen hij poolshoogte nam. De gealarmeerde politie liet de panelen verwijderen. De man vermoedt dat de actie moet worden toegeschreven aan iemand met wie hij een zakelijk geschil heeft. Hennepplantage Lutmastraat
27-6-2001. In een woning aan de Lutmastraat heeft de politie gistermiddag een hennepplantage opgerold. De agenten namen 348 hennepplanten, warmtelampen, filters en andere kweekapparatuur in beslag. Verder bleek er ook illegaal stroom te worden afgetapt. Op het moment van de controle was er niemand in de woning aanwezig.



Driemaal snelheidscontrole
27-6-2001. Gisteren hield de politie op verschillende locaties in de hoofdstad snelheidscontroles. Op de Klaprozenweg gingen 35 bestuurders op de bon. Het ging om het niet dragen van de gordel, het niet kunnen tonen van het rijbewijs en het niet bij zich hebben van een APK-keuringsbewijs.

De Boelelaan
Op de De Boelelaan werd er gericht gecontroleerd op snelheid. Van de gecontroleerde bestuurders reden er 50 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 kilometer per uur. Op de De Boelelaan geldt een maximumsnelheid van 50.

Willem de Zwijgerlaan
Op de Willem de Zwijgerlaan gingen gistermiddag 78 bestuurders op de bon. Het ging daarbij om een te hoge snelheid en het niet dragen van de autogordel. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd.


Roodlichtcontrole Damrak
27-6-2001. Gistermorgen hield de politie een roodlichtcontrole op het Damrak. Van de passerende fietsers, bromfietsers en automobilisten negeerden er 129 het rode licht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.



Inbreker gearresteerd
27-6-2001. Gistermiddag arresteerde de politie een 28-jarige man die kort daarvoor had ingebroken in een woning aan de Vasco Da Gamastraat. Omwonenden alarmeerden de politie. Zij zagen de man vanaf het balkon de tuin invluchten. Hier werd de verdachte door de politie ingerekend. Op het moment van zijn arrestatie was de man in het bezit van een tas die hij uit de woning had weggenomen. De verdachte is ingesloten aan een politiebureau.



Speedboot kopje onder
26-6-2001. Op de Grote Poel in Aalsmeer is gisteravond een speedboot over de kop geslagen. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen. De speedboot trok een waterskiër. Tijdens een scherpe bocht liet de skiër los. Het sleeptouw raakte verstrikt in de schroef van een passerende zeilboot. De speedboot kwam daardoor abrupt tot stilstand, werd door de weerstand van het koord achterovergetrokken en sloeg om. Voor de verdere afhandeling van het ongeval roept wijkteam Aalsmeer de hulp in van de Waterpolitie (KLPD).


Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.
Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.