Persbericht Projectbureau Energie 2050

`s-Hertogenbosch, 27 juni 2001, 27-06-2001

Duurzame Energiescan voor Industrie brengt mogelijkheden in kaart

Energie 2050 stimuleert duurzame energie in Noord-Brabantse industrie

Energie 2050 biedt tien Brabantse industriële bedrijven de kans om hun mogelijkheden voor toepassing van duurzame energie in beeld te brengen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om wind- of zonne-energie. Doordat het project gesubsidieerd wordt door Novem (Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu) kan Energie 2050 de scan kosteloos aanbieden aan tien Brabantse bedrijven. De scan wordt uitgevoerd door deskundige adviseurs van een samenwerkingsverband van PriceWaterhouseCoopers en KEMA.
Energie 2050 is een onafhankelijke organisatie met een duidelijk doel: het stimuleren van een duurzame energievoorziening in de provincie Noord-Brabant. Dat is een energievoorziening waarin het gebruik van energie is geminimaliseerd en waarin zoveel mogelijk energie wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Om dit doel te bereiken start Energie 2050 concrete projecten op in alle sectoren van de Brabantse samenleving. De Duurzame Energiescan voor Industrie is één van die projecten.
Groen imago
Met de Duurzame Energiescan voor Industrie krijgt een bedrijf snel inzicht in alle mogelijkheden om zelf duurzame energie op te wekken. Daarbij kan gedacht worden aan het inzetten van windmolens, het toepassen van zonnecellen of het opwekken van bio-energie. Zowel de financiële, de juridische als de technische consequenties worden met de scan in beeld gebracht. Toepassen van duurzame energie kan niet alleen financieel aantrekkelijk zijn, het geeft een bedrijf ook een zichtbaar groen imago.
Met succes getest
In de zomer van 2000 is de scan bij drie bedrijven met succes getest: chemieconcern DuPont, printer- en softwareproducent Océ en vleesverwerker Dumeco. Deze drie bedrijven zijn zeer tevreden over het resultaat. Eind 2000 zijn ze alle drie gestart met een gedetailleerd onderzoek naar de mogelijkheden van windenergie en een vergunningverleningstraject. Océ voert daarnaast ook een haalbaarheidsonderzoek uit naar de mogelijkheden van energieopslag in combinatie met warmtepompen.
Meer informatie
Het project gaat in augustus 2001 van start. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich bij Energie 2050 aanmelden: 073 614 99 55, info@energie2050.nl.