Gemeente Haarlem


Telefoon
Nummer
Café "De Kater" krijgt wederom sanctie voor horecageweld Burgemeester trekt ontheffing sluitingstijden voor 30 dagen in

Burgemeester Pop heeft besloten horecabedrijf "De Kater", gevestigd aan de Riviervismarkt 11, een sanctie op te leggen, omdat het café wederom binnen een half jaar bij de ontheffing sluitingstijd behorende voorschriften heeft overtreden.

De sanctie is dat de aan het horecabedrijf verleende ontheffing sluitingstijd voor een periode van 30 dagen ingetrokken wordt. Dit betekent dat "De Kater" vanaf maandag 16 juli tot en met 14 augustus in de nachten van zondag op maandag t/m donderdag op vrijdag om 00.30 uur sluit in plaats van 02.00 uur. In de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag sluit "De Kater" in deze periode om 01.00 uur in plaats van 04.00 uur.

In weerwil van eerdere waarschuwingen en sancties heeft een van de portiers van "De Kater" zich in de vroege ochtend van zondag 25 februari 2001 wederom schuldig gemaakt aan geweldpleging. Deze portier voldeed ook niet aan de eisen gesteld bij de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus. Al eerder heeft "De Kater" sancties gekregen voor overtredingen van de bij de ontheffing van de sluitingstijd behorende voorschriften. Dit betrof het herhaaldelijk in dienst hebben van portiers die niet voldoen aan de eisen gesteld bij de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus. De laatst opgelegde sanctie betrof echter ook een geweldsincident, waarbij een (illegale) portier betrokken was.

Om de woonfunctie en horeca in onze stad op goede wijze naast elkaar te laten bestaan kent de gemeente Haarlem een horecasanctiebeleid. Dit beleid is er vooral op gericht de overlast die de horeca kan veroorzaken te beperken. Dit beleid wordt onder meer gekenmerkt door een heldere regelgeving en een snelle reactie op klachten van omwonenden bij overlast. Bij overtredingen krijgen horecaondernemingen eerst een waarschuwing. Pas bij herhaling binnen een halfjaar volgt een (bestuurlijke) sanctie.