Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 10.00 uur
Grote bromfietscontrole

SOEST- Dinsdagmiddag werd er een bromfietscontrole gehouden op de Lange Brinkweg. Deze controle werd gehouden in samenwerking met het scooterteam van de regio Utrecht. Door middel van 4 motorrijders werden bromfietsen naar de controleplaats gedirigeerd.

In totaal werden 40 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere: het onverzekerd rijden, reminrichting niet in orde, het voeren van verkeerde verzekeringsplaatjes en het overschrijden van de constructiesnelheid.

In de gemeente Bunschoten/Spakenburg werd tussen zeven uur en negen uur s avonds gecontroleerd. Tijdens de controle werden 26 bekeuringen uitgeschreven. Een bestuurder werd staande gehouden omdat men het vermoeden had dat de man gedronken had. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel op had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,4 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van zes uur en een boete van 900,= werd de man naar huis gestuurd.

Verkeersongeval letsel

BAARN Op de Bisschopsweg vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats waarbij twee mensen letsel opliepen.

Omstreeks tien voor half vijf reed een 35-jarige man uit Huizen met zijn auto over de Vinkenweg vanuit de richting van de Vaartweg. Ter hoogte van de kruising Bisschopsweg met de Vinkenweg verleende hij geen voorrang aan een 33-jarige automobilist uit Almere-Buiten.

Het gevolg was dat de 33-jarige man moest uitwijken en op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer terecht kwam. Hier reed een 22-jarige man uit Bunschoten/Spakenburg met zijn bestelbus. Deze kon de auto niet meer ontwijken waardoor een aanrijding ontstond.

Beide bestuurder werden met nek/schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen de bestuurder uit Huizen zal proces-verbaal worden opgemaakt.