Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 27-06-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Van weg geraakt
EMMELOORD Een 24-jarige automobilist man uit Nagele is dinsdagmiddag tegen 17:30 uur gewond geraakt bij een ongeval. Hij reed over de Banterweg richting het centrum toen in de bocht voor de rotonde een tegenligger, een nog onbekende bestuurder in een witte auto, ongeveer een halve meter op zijn weghelft kwam. De man uit Nagele week uit, raakte een betonblok en sloeg met zijn auto over de kop. Hij is met onder meer een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De politie zou graag in contact willen komen met de bestuurder van deze witte auto of met getuigen van dit ongeval. Telefoon:0527-634400.

Eenvoudige mishandeling
ENS Een 36-jarige vrouw is dinsdagnacht aan de Bosrand het slachtoffer van eenvoudige mishandeling. Ze verklaarde tegenover de politie dat ze een nog onbekende man voor de hordeur in de keuken zag staan. Nadat ze van de eerste schrik bekomen was, wilde ze de keukendeur afsluiten. Hiervoor moest ze naar buiten om de keukendeur van de haak te halen. De onbekende man, die zich verstopt had, gaf haar toen een klap in de maagstreek en liep weg. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Ruiming granaten
BIDDINGHUIZEN De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) een twaalftal handgranaten en brisantgranaten uit de Tweede Wereldoorlog geruimd. Ze waren gevonden in een weiland aan de Spijkweg. De EOD heeft ze tot ontploffing gebracht.

Aanhouding brandstichters
LELYSTAD Dinsdagavond zijn twee mannen uit Lelystad aangehouden voor brandstichting van een auto in de Voorstraat. Een oplettende getuige had gezien dat het duo iets in de auto gooide waarop de auto fel begon te branden. Op het moment dat de politie arriveerde, rende het tweetal weg. Dankzij de goede aanwijzingen van de getuige konden de verdachten na een korte achtervolging aangehouden worden. Zij zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De brandweer heeft de autobrand geblust.

Aanhoudingen verwaarlozing huisdieren
ALMERE De politie heeft aan de IJmuidenstraat een 48-jarige vrouw en een 21-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van overtreding van de gezondheids- en welzijnswet voor dieren en verzet bij aanhouding. Naar aanleiding van klachten van overlast besloot de politie een bezoekje te brengen aan het duo. Ze troffen daar een sterk vervuilde woning aan met een grote hoeveelheid dieren waaronder 4 honden, 2 katten, 3 slangen, diverse vogels en knaagdieren. Deze dieren zagen er zodanig onverzorgd uit dat besloten werd tot aanhouding voor overtreding van de gezondheids- en welzijnswet voor dieren. Het duo verzette zich hevig bij de aanhouding. Ze zijn na verhoor op het politiebureau weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt. De in totaal 65 dieren zijn in beslag genomen en ondergebracht bij een asiel.

Rijden onder invloed
ALMERE Dinsdagnacht is op de A6 een 48-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 315 ug/l (0,72 promille). Hij is met een rijverbod van 1 uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Kop-staartbotsing Gooiseweg
ZEEWOLDE Op de Gooiseweg heeft zich dinsdagmorgen een kop-staartbotsing voorgedaan. Een 53-jarige automobilist uit Dronten zag te laat dat zijn voorgangster stopte voor een oranje verkeerslicht. De bestuurster van de voorste auto, een 39-jarige vrouw uit Swifterbant, is voor controle overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.