Gemeente Sneek


Nachtelijke fietsenstalling Neltjeshaven open

NACHTELIJKE FIETSENSTALLING NELTJESHAVEN OPEN

De fietsenstalling op de hoek van de Gedempte Neltjeshaven en Kruizebroederstraat gaat vanaf 23 juni in de nachtelijke uren weer open. Inwoners van Sneek en omstreken kunnen zo in het vervolg de auto thuis laten staan, want hun fiets wordt in de fietsenstalling bewaakt.

Stichting De Loopplank is initiatiefnemer van de nachtelijke fietsenstalling. Vrijwilligers van de stichting zijn 's nachts aanwezig om de fietsen te bewaken. Stichting De Loopplank is een organisatie die zich inzet voor langdurig werklozen. De organisatie helpt mensen op deze manier werkervaring op te doen. De gemeente Sneek stimuleert het gebruik van de fietsenstalling, zoals deze door De Loopplank wordt geëxploiteerd. In het kader van het convenant Veilig Uitgaan ondersteunt de gemeente Sneek initiatieven die worden genomen om de auto thuis te laten bij het uitgaan.

De fietsenstalling is tot 31 oktober op vrijdag- en zaterdagavond en
-nacht geopend. De openingstijden zijn van 21.00 tot 3.00 uur. De stichting is nog aan het uitzoeken of de openingstijd verlengd kan worden tot half vijf 's nachts. Het is de bedoeling dat de bewaakte stalling volgend jaar op 1 mei weer open gaat tot 31 oktober. De stichting vraagt 1.50 per fiets per avond/ nacht.