Persbericht - 23 juni 2001

Eerste VARA SMS Speurtocht tijdens Oerol succes

De SMS Speurtocht die afgelopen vrijdagavond tijdens het Terschellings Oerol plaatsvond is een doorslaand succes geworden. Het is de eerste keer dat SMS werd ingezet om grote groepen bezoekers langs verschillende lokaties te leiden. Enkele honderden Oerolgangers fietsten aan de hand van SMS-berichten over het eiland. Zowel publiek als de organisatoren van de VARA OerolZone waren laaiend enthousiast over de geslaagde combinatie van techniek en Oerolacts.

Oerol-directeur Joop Mulder noemde dit VARA-initiatief een typische Oerolverrassing. Hij ziet in de geavanceerde techniek een ideale mogelijkheid om de theaterfietstochten van de eerste Oeroljaren terug te halen.

Rond half elf kwam het eerste SMS-bericht met de routebeschrijving naar de eerste opdracht. De deelnemers werden uiteindelijk naar vier verborgen acts geleid. Ergens in de duinen stond Maud Hawinkels als Super(wo)man. Een paar kilometer verderop trakteerde Professor Spoon de SMSers op zijn onnavolgbare act. Op een terras moesten de deelnemers zoeken naar De Dame met Het Geheim en in het bos zongen de dames Zwaai hun zeemansliederen. Iedere act had een vraag, het antwoord diende men naar de organisatie te SMSen. Na ontvangst van het antwoord kregen de deelnemers automatisch de volgende routebeschrijving. Het laatste SMS-bericht bevatte de route naar de eindbestemming: café Onder de Pannen in Midsland.

Slechts 41 deelnemers hadden alle antwoorden goed. De uiteindelijke winnaar bleek Peter Kuiper te zijn. "Ik vond het geweldig" was zijn eerste reactie. "Voor herhaling vatbaar maar dan uitgebreider."

De SMS Speurtocht was een onderdeel van VARA's OerolZone, een multimediaal initiatief met live-radiouitzendingen, SMS-service, webcasting en actuele verslaggeving via de website www.oerolzone.nl. Alle uitzendingen kwamen van het Oerol-festivalterrein Westerkeijn op Terschelling. De Oerolzone en de SMS Speurtocht werden ondersteund door automatiserings-bedrijf CMG, het NOB, Euronet Internet en uiteraard de Oerol-organisatie.

Aan de redactie.
Voor foto's en meer informatie over VARA's OerolZone: Paul Westgeest (06-15696479)
Nadere inlichtingen over Terschelling's Oerol: Tineke van der Polder (0562-448448)
VARA OerolZone: www.oerolzone.nl.