Politiebericht Flevoland: gehele regio: 23-06-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Controle recreatievoertuigen
BANT Gisteren is tussen 15.00 en 20.30 uur een grootschalige verkeerscontrole met betrekking tot recreatieverkeer gehouden op de Rijksweg A6 tussen Bant en Lemmer. De controle is gehouden in samenwerking met Politie Friesland, het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), de douane, de brandweer en 3VO. Politie Flevoland controleerde 75 combinaties richting Bant, waarvan er 25 een proces verbaal kregen. Er werden in totaal 5 aanhangwagens uit het verkeer gehaald. Er is onder meer gecontroleerd op de deugdelijkheid van reminrichtingen, snelheid, rijbewijs (E indien grote aanhanger), overbelading van het voertuig. Politie Friesland controleerde in totaal 45 recreactievoertuigen richting Lemmer, waarbij 19 keer proces verbaal is opgemaakt en waarbij 3 aanhangers uit het verkeer zijn gehaald wegens zware overtredingen.
De douane controleerde in totaal 73 voertuigen, waarbij twee een boete van 800 gulden werd gegeven vanwege rijden met rode diesel. Brandweer Lemsterland constateerde bij 12 van de 14 voertuigen dat er geen blusmiddelen aanwezig waren; de brandweer Noordoostpolder controleerde 17 caravans, waarvan er 14 geen blusmiddelen hadden. 3VO heeft aan beide zijden de passanten voorzien van informatie om zo veilig mogelijk met een caravan op weg te gaan.

Snelheidscontroles
ALMERE Op de kruising bij de Damsluisweg is gistermorgen tussen 07.00 en 10.30 uur een grote radarcontrole gehouden. In de rijrichting van de Oostvaardersdijk zijn 1150 weggebruikers gecontroleerd, waarvan er 503 de snelheidslimiet overtraden. Richting Hogering zijn 690 passanten gecontroleerd, waarvan er 340 te snel reden.

ZEEWOLDE Het resultaat van een radarcontrole tussen de Groenenwoudseweg en het centrum van Zeewolde afgelopen donderdag tussen 07.00 en 13.15 uur was eveneens aanzienlijk: van de 1080 passanten overtraden 332 de snelheidslimiet.

LELYSTAD Donderdagmiddag is tevens gecontroleerd op de Larserdreef bij de wegwerkzaamheden. Van de 700 gecontroleerde weggebruikers reden er 151 boven de toegestane snelheid.

Steekpartij Salsastraat
Een 32-jarige man uit Almere is afgelopen nacht het slachtoffer geworden van een steekpartij in zijn woning aan de Salsastraat. Het slachtoffer werd een aantal malen in zijn lichaam gestoken door vier mannen die zijn woning waren binnengedrongen. De steekpartij zou verband houden met problemen in de relationele sfeer. Om aan zijn belagers te ontkomen sprong het slachtoffer uiteindelijk vanaf de galerij op de eerste verdieping naar beneden, waarna hij per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis is vervoerd. Zijn toestand bleek in eerste instantie kritiek, maar is nu stabiel. De politie stelt een onderzoek in.

Vechtpartij attractiepark
BIDDINGHUIZEN Gistermiddag zijn op het terrein van attractiepark Six Flags acht personen aangehouden naar aanleiding van een vechtpartij. Daarbij zijn twee Rotterdammers, een man van 22 en een vrouw van 19 jaar, licht gewond geraakt. Volgens zeggen probeerde een groep van 15 personen voor te dringen bij een attractie, wat de twee slachtoffers, die voor hen stonden, probeerden te verhinderen. Vervolgens werden zij door een aantal personen uit de groep bedreigd en geslagen. Beveiligingsbeambten van het park hebben acht verdachten aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachten, allen afkomstig uit Amsterdam in de leeftijd van 17 tot 21 jaar, zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Aanrijdingen met letsel
ESPEL Na een melding vanmorgen vroeg dat een 22-jarige automobilist uit Espel een ongeluk had gehad op de Zuidermiddenweg bleek dat het slachtoffer zelf naar huis was gelopen en vervolgens naar het ziekenhuis was gebracht. De man was met zijn linker voorwiel in de berm gekomen, waarna hij bij de stuurcorrectie in een slip raakte en uit het voertuig geslingerd werd. In het ziekenhuis bleek hij een gebroken schouder en een wond aan zijn arm te hebben. De auto raakte te water en moest eruit worden getakeld.

ALMERE Bij een botsing op de Waterlandseweg is een 34-jarige automobiliste uit Almere licht gewond geraakt. De vrouw stond te wachten voor de verkeerslichten van de afrit van de A6 naar de Waterlandseweg. Bij groen licht trok de 39-jarige automobiliste uit Almere achter haar wat sneller op, met een botsing tot gevolg. Na de aanrijding had de 34-jarige last van haar nek, waarop ze per GGD-ambulance werd vervoerd naar het Flevoziekenhuis. Haar auto is afgesleept.

Aanhouding na steekpartij
ALMERE Afgelopen nacht is een 24-jarige man uit Almere aangehouden na een steekpartij in de Salsastraat, waarbij een 27-jarige vrouw uit Almere gewond raakte. De verdachte had ruzie met de vrouw gehad en stak haar met een mes. Het slachtoffer kon na behandeling in het Flevoziekenhuis weer naar huis. De verdachte is geboeid vervoerd naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Het mes is in beslag genomen.

Rijden onder invloed
ALMERE Een 48-jarige automobilist uit Almere is gisteravond aangehouden op de Strandweg wegens rijden onder invloed. Voorbijgangers hadden gemeld dat de bestuurder had gedronken en bij controle bleek hij een promillage van 1.7 (750 Ug/L) te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

LELYSTAD Na een eenzijdige aanrijding is een 26-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed gisteravond op de Pascallaan, maar belandde daarbij in het struikgewas van de berm, waarbij hij licht gewond raakte. De aanwezige getuigen verklaarden dat de man was weggereden bij een feestje. Op het politiebureau blies de man 640 Ug/L (1,5 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

LELYSTAD Een bromfietser van 32 jaar uit Lelystad is afgelopen nacht aangehouden op de Larserdreef wegens rijden onder invloed. De man werd aangehouden na een melding van getuigen dat hij onder invloed verkeerde. Terwijl de politie kwam aanrijden, reed de man een klein stukje op zijn achterwiel en viel vervolgens om. De man blies 455 Ug/L (1.05 promille) en had geen bromfietscertificaat. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren en een proces verbaal.

URK Op het Westgat is afgelopen nacht een 28-jarige automobilist uit Urk aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij was betrokken bij een snelheidswedstrijdje op de weg en werd staande gehouden. Bij de controle blies hij 355 Ug/L (0.8 promille). Hij kreeg een rijverbod voor 3 uren en een proces verbaal.

Woningbrand
ALMERE Aan de Parkwijklaan is gisteravond een kleine brand uitgebroken. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar ontruimde uit voorzorg de naastgelegen woningen. In eerste instantie vermoede de brandweer dat er een gaslek was, maar dit bleek niet het geval te zijn. Waarschijnlijk probeerde een bewoner van het pand een wespennest uit te roken, waarna brand ontstond. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.