Persbericht

Delft, 23 april 2001

Mayumana terug in Carré

Mayumana, het uit Israël afkomstige dans- en percussiespektakel, speelt van woensdag 20 t/m zondag 24 juni aanstaande exclusief in Carré te Amsterdam. Dans, lichteffecten en allerhande percussie zijn aaneengesmeed tot een visueel, energiek en humoristisch spektakel. In het eigen theater in Jaffa is het een groot succes en nu staat Mayumana op de drempel van een internationale doorbraak. Na de reeks uitverkochte voorstellingen in juni 2000, komt Mayumana nu terug voor een serie unieke voorstellingen.

De tien veelzijdige acteurs van Mayumana geven ritme een nieuwe dimensie en lijken zich uit te leven in spontaniteit. Grote plastic vuilnisbakken worden drums. Emmers zijn maskers en trommels tegelijk. Steelpannen, deksels, dranghekken, lichtgevende ballen, elektrische zagen - in elk object schuilt een potentieel instrument. Bovendien wordt er gedanst met zwemvliezen, zaklantaarns en speelgoed.

Mayumana (de naam is een verbastering van meyumanut, Hebreeuws voor vaardigheid) is vijf jaar geleden opgericht door Eylon Nuphar en Boaz Berman die beide droomden van een voorstelling waarin verschillende disciplines samensmelten. Na ruim 700 audities blijven tien leden over die niet alleen geselecteerd zijn op hun kwaliteiten als danser of percussionist. Eylon en Boaz waren vooral op zoek naar karakters; "We selecteerden mensen op hun ritme- en coördinatiegevoel, hun creativiteit, verbeelding, energie en uitstraling. Ze komen uit alle richtingen van de kunst".

Een periode van repetities breekt aan waarin eindeloos veel percussie- en danslessen gevolgd worden. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan yoga, coördinatie, improvisatie, notenschrift etc. Het eigen karakter en de persoonlijke inbreng van de dansers wordt hierbij niet uit het oog verloren.

In juli 1998 debuteert de groep in eigen land en wordt direct een groot succes. Acht maanden later wordt een droom waarheid en krijgen ze hun eigen theater "The Mayumana Hall" in de oude stad Jaffa. Haar internationale debuut beleeft Mayumana in november 1999 op het Holland Dance Festival in Den Haag. In 2000 maakte Mayumana een uitgebreide tour door Zuid-Amerika, Zwitserland en Nederland.

Kaartverkoop via de kassa van Carré 020-6 225 225 / 0900-CARRELIJN (75cpm) en Uitlijn 0900-0191 (75 cpm). Aanvang: 20.30 uur. Entree: f69/f65/f59/f55.

Voor meer informatie en/of aanvragen foto:
Mojo Theater b.v.
Judith Boudri - Afdeling Publiciteit
Telefoon: 015-2159415 / Fax: 015-2130920
e-mail: judith@mojotheater.nl / internet: www.mojotheater.nl