FNV


Vakcentrales vragen steun CDA voor bescherming zieken

De vakcentrales FNV, CNV en Unie MHP vragen het CDA in een brandbrief de ontslagbescherming voor zieke werknemers overeind te houden. VVD, D66 en het CDA willen hier wijzigingen in aanbrengen. Als het CDA de beide Paarse fracties toch aan een meerderheid helpt, gaan de vakcentrales hun medewerking aan het SER-advies heroverwegen.

De brief richt zich juist tot het CDA omdat de christen-democraten een belangrijke rol toekennen aan een unaniem advies van werkgevers en werknemers over de aanpak van de WAO. De sociale partners gaan over dit onderwerp en met de voorstellen van de commissie Donner op tafel moeizame onderhandelingen tegemoet. `Juist van uw fractie verwachten wij begrip voor het feit dat de advisering in de SER een oordeel over het geheel van de commiss ie Donner vergt,` aldus de 3 vakcentrales.

Het punt van de ontslagbescherming is een belangrijk onderdeel in het advies van de commissie Donner. De vakcentrales betwijfelen of het zin heeft de onderhandelingen in de SER voort te zetten nu de Kamer al gaat stemmen over dit onderdeel. `Wanneer u persisteert in uw ondersteuning van het bedoelde amendement zijn wij genoodzaakt onze deelname aan het adviestraject te heroverwegen. En dat kan toch niet uw bedoeling zijn,` besluiten FNV, CNV en Unie MHP.

20 juni 2001