FUJITSU SOFTEK VERBETERT QUALITY OF SERVICE MONITORING-PRODUCT

Nieuwe functies en lagere kosten, verhoogde productiviteit

Brussel, juni 2001 --- Fujitsu Softek laat weten dat het aanzienlijke verbeteringen heeft aangebracht aan het pronkstuk van zijn Quality of Service producten, Softek EnView (tm). Eén van de belangrijkste verbeteringen is de gebruiksvriendelijke, kosten beperkende, scriptingtool EasyScript.

Het Softek EnViewproduct wordt beschouwd als het meest complete robotgestuurde, applicatieperformance monitoring-pakket. Het meet de performance, beschikbaarheid en ontvankelijkheid van toepassingen vanuit het standpunt van de gebruiker in de volledige IT-infrastructuur van het bedrijf, inclusief mainframe, client/server en/of het web. Het product werkt proactief als een 'rookdetector': het waarschuwt bedrijven voor ontevredenheid van gebruikers en inbreuken op de overeengekomen diensten, waardoor ze kunnen reageren vooraleer essentiële bedrijfsprocessen degenereren tot het punt waarop werknemers en klanten hun gewenste applicatieactiviteiten niet meer kunnen uitoefenen.

Het nieuwe EasyScript is een tool die computercodes genenereert en de creatie van customer transaction scripts versnelt, inclusief automatische toevoeging van belangrijke timing en foutopsporingen. Een script geeft gedetailleerde instructies over wat te meten op het netwerk, hoe vaak het te meten en wanneer alarm te slaan. Deze tool zal de scriptkosten aanzienlijk beperken en de productiviteit in zijn geheel verhogen.

"EasyScript gebruikt een soort van "wizard" waarmee het de klant stap voor stap helpt bij het creëren van een template," aldus Dale Woodrow, Softek EnView Marketing Manager. "Dit stelt klanten in staat snel en met een minimale training scripts te genereren, waardoor scriptcreatie ook mogelijk wordt voor niet-Softek EnView administrators.

"Alle Softek EnView-verbeteringen zijn het resultaat van feedback van klanten en moeten bedrijven in staat stellen hun servicegevoeligheid en de klantentevredenheid sterk te verhogen," aldus nog Woodrow.

Andere nieuwe Softek EnView verbeteringen zijn o.a.:


· AutoWrap, een scripting feature dat gebruikers in staat stelt makkelijk TN3270, TELNET en GUI-scripts naar Softek EnView-scripts te converteren.

· PING, een netwerk probingtool die snel de toestand van de servers, routers, hubs en andere IP-apparatuur onderzoekt

· WebTool, zorgt voor verbeterde monitoring van webpagina's en webservers om vertragingen en fouten op te sporen.
· Microsoft Windows 2000 support. Softek EnView software ondersteunt nu robots, collectors en monitors via het Microsoft Windows 2000 besturingssysteem.

Over Fujitsu Softek

Fujitsu Softek werd opgericht door Fujitsu Limited, de toonaangevende leverancier van op het Internet gebaseerde oplossingen die een jaarlijkse omzet realiseert van 50 miljard $, en zijn Amerikaanse dochteronderneming Amdahl Corporation. Fujitsu Softek levert geavanceerde softwareoplossingen aan bedrijven en instellingen, om hun e-business-prestaties te verbeteren en kracht bij te zetten.

Fujitsu Softek zal voortbouwen op zijn huidig assortiment innovatieve producten en diensten om uit te groeien tot de voorkeursleverancier van oplossingen voor gegevensbescherming, -migratie en -replicatie, prestatievermogen, toepassingsbeschikbaarheid, herstel na een ramp, SAN-beheer, opslagvirtualisering en businesscontinuïteit. Meer informatie is beschikbaar op softek.fujitsu.com.

Over Fujitsu Limited

Fujitsu Limited (TSE: 6702) is een toonaangevende leverancier van op het Internet gebaseerde IT-oplossingen die actief is op de wereldwijde markt. Met ruim 500 groepsmaatschappijen en gelieerde bedrijven over de hele wereld
-- waaronder ICL, Amdahl en DMR Consulting -- behaalde Fujitsu Limited een geconsolideerde omzet van 5,26 triljoen yen (49,6 miljard $) in het boekjaar dat afgesloten werd op 31 maart 2000. Dankzij zijn toonaangevende technologieën, zijn computer- en telecommunicatieplatformen van wereldklasse en zijn wereldwijd korps van meer dan 60.000 systemen en service-experts, is Fujitsu ideaal geplaatst om de eindeloze mogelijkheden van het Internet aan te boren om het succes van zijn klanten te garanderen. In totaal telt de Fujitsu Groep 188.000 werknemers. Het bedrijf is actief in ruim 100 landen. Internet: http://www.fujitsu.com/

Amdahl is een geregistreerd handelsmerk van Amdahl Corporation. Alle andere handelsmerken en productnamen zijn eigendom van de respectieve eigenaars. Perscontacten
Johan Perremans
Creative Strategies
Tel.: + 32 2 267 41 60
Fax: + 32 2 267 12 89
E-mail : johan@creative-strategies.be