Fujitsu gaat IT Solutions Brand consolideren

Toonaangevende dienstverleners ICL en DMR Consulting verder onder merknaam Fujitsu

Maarssen, 06/20/2001

Fujitsu Limited maakt bekend dat haar dochterondernemingen ICL en DMR

Consulting zullen gaan opereren onder de gemeenschappelijke merknaam

'Fujitsu'. Deze stap wordt gezet om Fujitsu als wereldwijde merknaam

voor IT-solutions verder te versterken. Fujitsu staat met 2 triljoen

yen (US$ 16,3 miljard) inkomsten uit services en softwareverkopen in de

wereldwijde topdrie en is actief in meer dan 50 landen. Fujitsu heeft

de intentie om die leidende positie uit te bouwen en te versterken door

de individuele en collectieve kracht van ICL and DMR Consulting te

bundelen onder de merknaam Fujitsu.

"Grote bedrijven en organisaties die hun activiteiten mondiaal uitoefenen, willen steeds vaker worden bediend door leveranciers die eveneens wereldwijd complete, innovatieve IT-solutions aanbieden, maar die tegelijkertijd lokale kennis bezitten en de lokale klantbehoeften kunnen invullen," zegt Naoyuki Akikusa, President en CEO van Fujitsu Limited. "Europa, het Midden-Oosten & Afrika en Noord-Amerika zijn belangrijke pijlers onder onze wereldwijde strategie. ICL en DMR Consulting hebben daar een reputatie dankzij hun technische expertise en de kwaliteit van hun diensten. Deze bedrijven genieten een groot vertrouwen onder hun klanten. Ik ben ervan overtuigd dat nu het moment is aangebroken om dat nog verder te versterken door ICL en DMR Consulting te laten opereren onder de corporate naam Fujitsu. Met een gemeenschappelijk merk en een gezamenlijke focus kunnen we wereldwijd consistent naar buiten treden en de klant op lokaal niveau in de toekomst nog beter van dienst zijn."

De planning is dat de naamswijzigingen volledig worden afgerond in het huidige boekjaar, dat eindigt op 31 maart 2002. De naamswijzigingen kunnen tevens 'meeliften' op de wereldwijde, US$ 500 miljoen kostende, corporate merkcampagne van Fujitsu, die nu de tweede fase ingaat. Bij de start van deze reclamecampagne integreerden ICL en DMR Consulting vorig jaar reeds de omschrijving 'A Fujitsu Company' in hun bedrijfslogo's. Verdere details over de nieuwe naamswijzigingen en de introductie ervan in de verschillende landen, zullen in september worden bekendgemaakt.

"ICL is blij met het besluit om te migreren naar het merk Fujitsu en verwelkomt de uitdaging om een nog integralere rol te spelen in de langetermijnstrategie van Fujitsu op het gebied van IT-services," zegt Richard Christou, chief executive van ICL. "Dit betekent dat onze klanten toegang krijgen tot een breder pakket van geïntegreerde professionele IT-services. Het houdt ook in dat werknemers van ICL enorme kansen krijgen door een nauwere samenwerking met collega's uit de hele Fujitsu-groep. Daardoor wordt de positie van de hele groep versterkt."

Michael Poehner, President en CEO van DMR Consulting: "We zijn erg enthousiast over dit initiatief. Een nauwere integratie van DMR Consulting met de merknaam Fujitsu vergroot de synergie tussen de werknemers over de hele wereld. Klanten profiteren eveneens doordat wij onze kennis nog beter kunnen delen. En de expansie van onze activiteiten maakt de weg voor ons vrij om stevig te groeien. Nu Fujitsu een hechtere familie wordt, hebben onze organisaties een goede basis om meer succes te behalen in een concurrerende, steeds verder mondialiserende markt."

Fujitsu gaat tevens de inspanningen intensiveren om technologie en expertise vanuit de gehele Fujitsu groep in te zetten om klanten, die wereldwijd actief zijn, te helpen bij de verankering van de dynamiek van internet in hun business.

"Onze 60.000 adviseurs en softwareprofessionals ? waarvan de helft buiten Japan werkzaam ? en onze unieke combinatie van krachtige internetgerichte technologieën, communicatie- en computerplatforms en diensten, maakt Fujitsu tot een van de schaarse ondernemingen met de diepte en breedte om klanten een one-stop-solutions-concept te bieden," zegt Yuji Hirose, president van Fujitsu's Software & Services Business Group. "De naamswijziging en de nauwere samenwerking met ICL en DMR Consulting zullen ervoor zorgen dat onze klanten overal ter wereld ons beter herkennen en optimaal kunnen profiteren van alles wat Fujitsu te bieden heeft."

END

Corporate informatie ICL:
ICL ontwerpt, bouwt en beheert IT-infrastructuren, verticale applicaties en e-Business oplossingen. Hierbij heeft ICL als doel de prestaties van organisaties naar hun klanten toe te verbeteren: innovatiever, sneller, slagvaardiger en efficiënter.

ICL is onderdeel van Fujitsu, met 188.000 medewerkers één van 's werelds grootste IT-bedrijven. Met vestigingen in meer dan 100 landen is support van Fujitsu en ICL gegarandeerd. In Nederland zijn bij ICL in Maarssen ruim 800 IT-specialisten werkzaam. Daarvan zijn er 300 actief bij de in Nederland gevestigde internationale Helpdesk en het Infracentre. ICL heeft strategische allianties met onder andere Microsoft, Oracle, Peregrine, Compaq, Sun, HP, Cisco en Fujitsu Siemens Computers.
Voor meer informatie: http://www.icl.nl/

Corporate information Fujitsu
Fujitsu is a leading provider of Internet-focused information technology solutions for the global marketplace. Its pace-setting technologies, best-in-class computing and telecommunications platforms, and worldwide corps of systems and services experts make it uniquely positioned to unleash the infinite possibilities of the Internet to help its customers succeed.

Headquartered in Tokyo, Fujitsu Limited (TSE:6702) reported consolidated revenues of 5.48 trillion yen for the fiscal year ended March 31, 2001.
For more information, see: http://www.fujitsu.com/

Voor meer informatie (