Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 20-06-2001
1e Persbericht 20 juni 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Onder invloed
Op de Mimosalaan is woensdagochtend rond 3.15 uur een 35-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse gaf een promillage van 0,95 weer. De man kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden voor mishandelen vrouw In zijn woning in het stadsdeel Stratum is woensdagochtend rond 3.30 uur een 59-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van zijn 55-jarige vrouw kort daarvoor. De vrouw had een schaafwond op haar kin en voorhoofd opgelopen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Jongen van GSM beroofd
Op de Dr. Berlagelaan is dinsdagavond een 17-jarige fietser uit Eindhoven beroofd van zijn GSM. De jongen fietste over de Hendrik Staetslaan. Toen hij bij de kruising met de Dr. Berlagelaan kwam werd hij door een jongen die hij vaag kende om een lift gevraagd. Het slachtoffer ging hiermee akkoord waarop de jongen achter op zijn fiets sprong. De jongen zei tegen het slachtoffer dat hij bij de kruising met de Barrierweg moest stoppen. Toen deze stopte bedreigde de dader hem met een mes en eiste zijn GSM. Vervolgens is de dader gevlucht richting Boschdijk. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Engelseweg zijn dinsdag tussen 14.50 en 16.40 uur 1.275 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 128 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 89 km/u.

Op de Rivierensingel zijn dinsdag tussen 17.35 en 18.45 uur 458 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden zes bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 60 km/u.

Aarle-Rixtel: Bromfietser gewond
Op de T-kruising Lieshoutseweg Hoog Strijp is dinsdagavond rond 18.00 uur een 16-jarige bromfietser uit Lieshout gewond geraakt bij een botsing met de auto van een 32-jarige man uit Mierlo. De automobilist reed over de Lieshoutseweg en wilde rechtsaf Hoog Strijp inrijden. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de bromfietser die rechts naast hem op het fietspad reed. De 16-jarige jongen werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Deurne: Verdachten van mishandeling aangehouden Op de Deurneseweg in Helmond zijn woensdagochtend rond 1.45 uur drie mannen uit Helmond (24, 25 en 26 jaar) en een 19-jarige vrouw uit Deurne aangehouden. Het viertal wordt verdacht van het mishandelen van een 18-jarige inwoner van Deurne op de Visser kort daarvoor. Het slachtoffer liep over de Visser naar huis toen plotseling een auto met een viertal personen stopte. Vanuit de auto werd gevraagd of iemand zin had om te vechten. Hierop ontstond een woordenwisseling waarop vier personen uit de auto stapten. Het 18-jarige slachtoffer kreeg vervolgens een flinke klap tegen zijn oog en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De vier verdachten zijn ingesloten op het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de 26-jarige bestuurder van de auto, waarin het viertal zat, een behoorlijke slok te veel op had. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,35 weer. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Deurne: Verdachte met harddrugs aangehouden
Op het Postpaadje is dinsdagavond rond 23.00 uur een 22-jarige man uit Someren aangehouden. Bij de man werd een cachetje met harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eersel: Fietser gewond
Op de T-kruising Grote Aardweg de Roten is dinsdagavond rond 20.00 uur een 64-jarige fietser uit Bladel gewond geraakt. De man fietste over de Roten komende uit de richting Eersel. Op de T-splitsing sloeg de man links af en nam hierbij de binnenbocht. Hierop kwam hij in botsing met de auto van een 32-jarige bestuurder uit Eersel die over de Grote Aardweg reed. De fietser liep een gebroken rib en een lichte hersenschudding op.

Geldrop: Woninginbraak
Uit een woning aan de Waterpoort zijn dinsdag tussen 9.00 en 22.30 uur een horloge en een telefoon gestolen. De dader kwam binnen door een schuifdeur aan de achterkant van de woning open te breken.

Oirschot: Motorrijder gewond
Op de T-kruising De Korenaar Kempenweg is dinsdagavond rond 19.00 uur een 29-jarige motorrijder uit Helmond gewond geraakt. De motorrijder reed over de Kempenweg komende vanuit de richting Oostelbeers toen een 45-jarige automobilist uit Oirschot, die hem tegemoet reed, linksaf sloeg de Korenaar in en geen voorrang verleende. Beide voertuigen kwamen met elkaar botsing. De motorrijder is voor behandeling naar het St. Josephziekenhuis gebracht. Hij liep een gebroken sleutelbeen, een aantal schaafwonden en lichte kneuzingen op.

Son: Verdachten van inbraak in bedrijf aangehouden Naar aanleiding van een getuigenmelding kon de politie woensdagochtend rond 7.20 uur op de John F Kennedylaan in Eindhoven een 26-jarige en een 32-jarige man uit Amsterdam aanhouden. Beiden worden verdacht van een inbraak in een bedrijf op het industrieterrein Ekkersrijt 5200. De daders hadden een raam opengebroken om binnen te komen en computers weggenomen. Een getuige zag de verdachten wegrijden bij het bedrijf en meldde dit bij de politie. Hierdoor kon het duo snel getraceerd worden. In de auto van de beide verdachten werden twee laptops aangetroffen. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Somerenheide: Verdachten van diefstal brandstof aangehouden Op de Gentiaanweg zijn woensdagochtend rond 00.45 uur een 19-jarige man uit Oploo en een 26-jarige man uit Boxmeer aangehouden. De twee worden verdacht van het stelen van brandstof uit een voertuig dat geparkeerd stond aan de Gentiaanweg. De politie stelde naar aanleiding van een melding een onderzoek in en trof op de Gentiaanweg een auto aan met een opengebroken benzineklep waaruit een slang hing die naar een jerrycan liep. De beide verdachten werden onder een geparkeerde auto in de straat aangetroffen. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Verdachten van inbraak in vrachtauto aangehouden Op een bedrijfsterrein aan de Run zijn woensdagochtend rond 4.35 uur een 19-jarige en een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden met behulp van een diensthond. De politie had een melding binnen gekregen van een gestolen bestelauto van het merk Mitsubishi vanaf de Cavallilaan in Eindhoven en stelde een onderzoek hierna in. Op het terrein van een bedrijf aan de Run zag de politie de auto naast een vrachtwagen geparkeerd staan en vervolgens drie personen wegrennen. De politie zette het gebied af en stelde met behulp van een diensthond een onderzoek op het terrein in. Hierbij konden twee verdachten worden aangehouden. De 20-jarige verdachte werd door de diensthond in zijn been gebeten en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. In de gestolen auto werden 17 dozen met computermonitoren die afkomstig waren uit de daar geparkeerde vrachtwagen aangetroffen. De auto is veilig gesteld voor verder onderzoek en de verdachten zijn ingesloten.