Politiebericht Friesland: Leeuwarden 20-06-2001 politieberichten 20 juni 2002 07-13 uur

Leeuwarden: aanrijding met drank
Dinsdag omstreeks 17.15 uur reed een 47-jarige inwoonster van Leeuwarden met haar auto over het Ruiterskwartier, komende uit de richting van het Wilhelminaplein en gaande in de richting van de Westerplantage. De vrouw had haar voertuig niet onder controle en botste tegen een aldaar geparkeerde personenauto aan, die eigendom was van een 42-jarige inwoonster van Oude Leije. De inwoonster uit Leeuwarden bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw 265 ugl. Zij kreeg een rijverbod van 1 uur.

Drachten: man valt vrouw lastig
Dinsdag omstreeks 15.00 uur werd op de 3e etage van de parkeergarage aan het Van Knobelsdorffplein een vrouw lastig gevallen door een onbekende man. Een 31-jarige inwoonster van Niebert werd bij haar auto aangesproken door een man, die haar daarvoor al een tijdje was gevolgd. Toen de vrouw hem mededeelde hier niet van gediend te zijn, werd zij door de man vastgepakt. De man pakte de vrouw bij het bovenbeen. De vrouw begon daarop te schreeuwen, waarop de man de vrouw losliet. Toen een oudere vrouw in haar richting kwam, liet de man los en liep weg. Het signalement: een man van Turkse of Marokkaanse afkomt, leeftijd ongeveer 35 jaar, lengte tussen de 1.70 en 1.75 meter, zwart golvend haar tot over de schouders, had een `flinke` spleet tussen zijn boventanden. Hij droeg een zandkleurige jas tot aan de middel, een voornamelijk wit T-shirt en een donkerblauwe broek. De man sprak Nederlands met een buitenlandse tongval. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen, telefoon 0900 8844.

Lemmer: inbraken opgelost
Afgelopen week werden twee inwoners van Lemmer, respectievelijk 32 en 44 jaar, in hun woning aangehouden. Uit het onderzoek kwam naar voren dat zij de afgelopen twee maanden ongeveer 10 inbraken in Lemmer hadden gepleegd. (.o.a. inbraak sporthotel `Iselmar`, inbraken kantine voetbal-tennis-, en korfbalvereniging, diefstal uit schuurtje bij woning, inbraak bedrijf industrieterrein) De buit bestond meestal uit geluidsapparatuur, computers en etenswaren. De totale waarde van het ontvreemde bedroeg ongeveer f 25.000.- terwijl de braakschade ongeveer f 15.000.- bedroeg. Het geld werd gebruikt om verdovende middelen te kopen. De verdachten zijn na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Westergeest: hennepkwekerij
Dinsdag omstreeks 09.00 uur werd door de Eenheid Criminaliteitsbeheersing van het district Noordoost Friesland een onderzoek in gesteld naar de aanwezigheid van een hennepkwekerij in een boerderij onder Westergeest. Bij de recherche was informatie binnengekomen over een kwekerij. In het zgn. Lyts Hûs van de boerderij werd een in bedrijf zijnde kwekerij aangetroffen. De kwekerij was professioneel ingericht. De 900 planten van de kwekerij alsmede de aanwezige apparatuur werd in beslag genomen en vernietigd. De elektriciteit voor de kwekerij werd voor de meter afgetapt. Door medewerkers van het NUON is de boerderij van de stroom afgesloten en is de meter verwijderd. De bewoner van de boerderij werd over zijn betrokkenheid met de kwekerij gehoord. Hij ontkende elke betrokkenheid. Het gedeelte van de boerderij waar de kwekerij was aangetroffen, was door hem verhuurd aan een inwoner van Groningen. Het onderzoek is gericht op het vaststellen van de identiteit van de deze persoon.

Nij Beets: inbraak dorpshuis
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in het Dorpshuis aan de Doarpsstrjitte. Door het openbreken van een toegangsdeur kwam men het gebouw binnen. Het gehele gebouw werd doorzocht. Er werden een videorecorder, twee cd-spelers en 250 cd`s weggenomen, alsmede een pak bitterballen, vier pakken koffie en twee flessen beerenburg. De kassa en de speelautomaat werden opengebroken en het daarin aanwezige geld werd weggenomen. De medewerker van het dorpshuis, een 18-jarige inwoner van Nij Beets, heeft aangifte gedaan.

Joure: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Rode Molenstraat. Het rechter zijraam van de auto werd ingeslagen en uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Joure, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak winkel
Afgelopen nacht werd ingebroken in een winkel aan de Peperstraat. Via verbreking van een raam kwam men de zaak binnen. Uit de winkel werden twee videocamera`s en een paar verrekijkers weggenomen. Ook het geld in de kassa (klein bedrag) werd meegenomen. Een 54-jarige inwoner van Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Afdeling voorlichting en PR. 058 880 8272