Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 20-06-2001 Persberichten district Heerlen (RKey; 15.45 u) Woensdag, 20 juni 2001

District Heerlen

Heerlen; verdovende middelen
De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag op de Putgraaf in Heerlen een 30-jarige man uit Heerlen aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen aldaar. Bij nader onderzoek op diens verblijfadres vond de politie zon kwart kilo verdovende middelen (heroine en cocaine, ruim 115 vermoedelijk XTC-tabletten). Daarnaast vond de politie er geld (ruim vijfentwintighonderd gulden in binnen en buitenlandse valuta) verpakkingsmaterialen voor verdovende middelen en een weegschaal. Dit werd allemaal inbeslaggenomen. De verdachte ontkent te handelen in verdovende middelen. De politie stelt een nader onderzoek in.
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Beersdalweg in Heerlen van een 37-jarige automobilist uit het Belgische Jupirelle vond de politie in diens auto enkele bolletjes verdovende middelen, vermoedelijk heroine en cocaine. Die werden samen met de auto inbeslaggenomen (het voertuig wordt nog nagekeken of er zich mogelijk nog meer verdovende middelen in bevinden). De verdachte werd ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; winkeldief
Personeel van een winkelbedrijf aan de Dautzenbergstraat in Heerlen betrapte afgelopen dinsdagmnamiddag een 36-jarige man uit Schimmert bij diefstal van een broek ter waarde van zon honderd gulden. De gewaarschuwde politie heeft het kledingstuk inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelbedrijf. De verdachte, die bij de politie bekend is terzake allerlei feiten, heeft de winkeldiefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Heerlen; aanranding eerbaarheid
Een 18-jarige jongevrouw uit Hoensbroek heeft bij de politie aangifte gedaan van aanranding van de eerbaarheid. Het slachtoffer fietste afgelopen dinsdagnamiddag/avond omstreeks 18.30 uur op de Breukerweg in Heerlen toen zij werd aangesproken door een ongeveer 25 tot 30-jarige bestuurder van een geelkleurige bromfiets-scooter. Die betastte haar plotseling onzedelijk waarbij hij haar opeens in haar kruis greep. Vermoedelijk omdat het slachtoffer hard begon te roepen is de aanrander op zijn scooter er vandoor gereden in de richting van een nabijgelegen tunneltje. De aanrander (met een zwarte bromfietshelm) die een donkerkleurige snor heeft, was gekleed in een roze/blauw-gevlekte fleecetrui, een blauwe spijkerbroek.en witkleurige sportschoenen.

Heerlen; aangehouden
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 04.30 uur zag de politie op een parkeerplaats aan de Apollolaan in Heerlen een bestelbusje staan met daarbij een tweetal personen waarvan er een in deze nachtelijke uren gereedschap bij zich had. De politie die dat niet vertrouwde en poolshoogte ging nemen zag dat een persoon, toen deze de politie in het oog kreeg er meteen vandoor rende. De ander, een 18-jarige man uit Hoensbroek werd terplaatse aangehouden en voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. De ontkomen verdachte kon niet meer worden achterhaald doch de politie heeft vermoedens omtrent diens identiteit. Bij nader onderzoek van de bestelbus (van een bedrijf uit Schimmert) bleek het voertuig te zijn opengebroken en vermoedelijk te zijn gestolen. Naast de bestelbus stond een auto, vermoedelijk eigendom van een van de beide verdachten. Zowel de bestelbus alsook de ernaast staande auto werden inbeslaggenomen en afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in.