Persbericht 20 juni 2001

Intensieve samenwerking Natuur- en milieuorganisaties in Overijssel: IVN Overijssel neemt voortouw

Digitale kennisuitwisseling via de website Natuurlijk.... Overijssel!

Weet u wat een account aanvragen is? Wel eens een foto geupload? Kunt u online een database bewerken? IVN'ers in Overijssel draaien er straks hun hand niet voor om. Deze week worden er drie cursusavonden georganiseerd voor leden van de IVN afdelingen van Overijssel.
Natuur en computers??? IVN-Overijssel gaat er optimaal gebruik van maken!

IVN-Overijssel heeft gekozen voor een intensieve samenwerking met de internetsite Natuurlijk.... Overijssel!, http://www.natuurlijk.nl Het internetportaal voor natuur, landschap en recreatie in Overijssel. Nu al weten dagelijks meer dan duizend mensen deze site te vinden. Niet zonder reden. Alleen al de Agenda van Natuurlijk.... Overijssel! is een bezoek waard.

U wilt er aanstaande zondag op uit? De Agenda geeft u maar liefst 9 suggesties. Een wandeling onder leiding van Natuurmonumenten, fietsen met de boswachters van Staatsbosbeheer, tuinen kijken in Steenwijk..... Genoeg te doen dus. Straks wordt deze Agenda nog aangevuld met alle IVN activiteiten in Overijssel. En dat zijn er heel wat.

Discussieforum natuur en milieu

Van iedere IVN-afdeling worden twee mensen digitaal bijgeschoold. Zij zullen er voor zorgen dat ook de andere leden van de afdelingen het digitale "Natuurlijk.... Overijssel!" rijbewijs kunnen ontvangen. Het einddoel: Via het discussieforum kan er een kennis- en ervaringuitwisseling gaan plaatsvinden tussen iedereen die actief wil meewerken aan een betere natuur en een schoner milieu in Overijssel. Precies dus de doelstelling van het IVN.

Inmiddels heeft het IVN ook een eigen website,
http://www.ivn-overijssel.natuurlijk.nl . Vanaf deze site zijn alle afdelingen te bereiken.

Samenwerking

Naast het IVN maken ook andere organisaties gebruik van het Forum. Natuur en Milieu Overijssel is sinds kort de beheerder van de rubrieken "Vragen over Natuur en Milieu" en de "Jeugd afdeling". Uw zoon of dochter zit verlegen om een onderwerp voor een werkstuk? Gewoon een vraag stellen via Natuurlijkpuntnl .