Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.


woensdag 20 juni 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint op woensdag 20 juni om 10.15 uur.

Bij aanvang stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast.
De Kamer debatteert over diverse wetsvoorstellen met betrekking tot de structuur van de uitvoeringsorganisatie werk en inkomen (SUWI) en de wet verbetering poortwachter. Via de Centra voor Werk en Inkomen wordt een op activering gericht stelsel van sociale zekerheid opgezet waarin voorrang wordt gegeven aan het aanbieden van werk boven een uitkering. Als geen werk gevonden kan worden, kan men bij deze instelling ook een uitkering aanvragen (alleen de eerste termijn van de kant van de Kamer).

Hierna heropent de Kamer het debat over een wijziging van het wetboek van strafrecht en strafvordering met betrekking tot verklaringen van getuigen die in ruil voor een toezegging van het openbaar ministerie zijn afgelegd. De verdachte krijgt in ruil voor de getuigenverklaring een lagere straf dan gebruikelijk.

Vervolgens heropent de Kamer het debat over het initiatiefwetsvoorstel van de heer Van de Camp (CDA) over de wijziging van de Gemeentewet en de Wet wapens en munitie in verband met de bestrijding van wapengeweld. Door de wijziging wordt de bevoegdheid van gemeenten vergroot inzake het handhaven van de openbare orde en het optreden tegen wapengeweld.

Ten slotte debatteert de Kamer over diverse wetsvoorstellen met betrekking tot de structuur van de uitvoeringsorganisatie werk en inkomen (SUWI) en de wet verbetering poortwachter (te beginnen met de eerste termijn van de kant van de Kamer).
OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 10.00 tot ca. 11.45 uur Thorbeckezaal

Agenda: gesprek met vertegenwoordigers van de Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) over de financiële situatie in de sectoren Akkerbouw en Vollegrondsgroenteteelt en de ontwikkelingen inzake de toelating van bestrijdingsmiddelen.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 10.00 tot ca. 12.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Van der Ploeg (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over de modernisering en budgettering van de Nederlandse orkesten.

Europese Zaken, Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 13.30 tot ca. 14.30 uur - Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met de ministers Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) en Hermans (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) en staatssecretaris Benschop (Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de ministers van Economie en Onderwijs van de lidstaten van de Europese Unie.

Buitenlandse Zaken en Defensie: 13.30 tot ca. 16.00 uur Thorbeckezaal

Agenda: algemeen overleg met de ministers Van Aartsen (Buitenlandse Zaken), De Grave (Defensie) en Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) over de Nederlandse deelname aan de internationale vredesmacht in Ethiopië en Eritrea (UNMEE).

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 14.00 tot ca. 16.00 uur Kappeyne van de Coppellozaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Faber (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) over adviezen van de Waddenadviesraad (WAR) met betrekking tot de invoering van een habitatrichtlijn voor het Waddengebied.

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 15.30 tot ca. 17.30 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris De Vries (Binnenlandse Zaken) over de nieuwe infrastructuur voor mobiele communicatie (C2000) en het veiligheidsbeleid met betrekking tot het geïntegreerd meldkamer systeem (GMS).

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 16.30 tot ca. 18.30 uur - Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Pronk (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) over de handhaving van het ruimtelijk beleid.

OPENBARE HOORZITTING

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 13.00 tot ca. 16.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: het horen van betrokken organisaties over de evaluatie van de cultuurnotaprocedure. De volgende organisaties worden gehoord:

-13.00 tot 13.45 uur: Raad voor Cultuur;
-13.45 tot 14.30 uur: Verschillende fondsen;
-14.30 tot 15.15 uur: IPO en VNG;
-15.15 tot 16.00 uur: werkgevers en werknemers instellingen.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Buitenlandse Zaken: 09.30 tot ca. 10.15 uur - Regentenkamer
Agenda: gesprek met de ondervoorzitter van het parlement van Ghana.

Verkeer en Waterstaat: 10.15 uur - Klompézaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Defensie: 10.30 tot ca. 12.15 uur - Troelstrazaal
Agenda: gesprek met studenten van het "NATO Defence College" (North Atlantic Treaty Organisation) over de militaire, economische en politieke structuur in Nederland.
Verkeer en Waterstaat: 11.15 tot ca. 12.15 uur - Klompézaal
Agenda: gesprek met het samenwerkingsverband "IJzeren Rijn Midden Limburg" over de effecten van reactivering van de IJzeren Rijn.

Buitenlandse Zaken: 11.45 tot ca. 12.30 uur - Suze Groenewegzaal
Agenda: delegatievergadering ter voorbereiding van de reis naar Cyprus van 9 tot en met 12 juli aanstaande.
Defensie: 12.15 - Troelstrazaal

Agenda: procedures.

Justitie: 14.00 uur - Suze Groenewegzaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Economische Zaken en Defensie: 14.30 tot ca. 15.30 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met minister Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) en staatssecretaris Van Hoof (Defensie) over het compensatiebeleid ten aanzien van aanschaffing van defensiemateriaal in het buitenland.
Financiën: 15.30 uur - Klompézaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
KAMERDELEGATIE BEZOEKT NEDERLANDSE ANTILLEN & ARUBA
De Voorzitter en de fractievoorzitters uit de Tweede Kamer brengen tot en met donderdag 21 juni aanstaande een bezoek aan de Nederlandse Antillen en Aruba. Het bezoek staat in het teken van een oriëntatie op de algemene maatschappelijke en politieke situatie op de Nederlandse Antillen en Aruba. De delegatie bestaat uit: J. van Nieuwenhoven (delegatievoorzitter),
A. Melkert (PvdA), H. Dijkstal (VVD), J. de Hoop Scheffer (CDA), Th. de Graaf (D66), P. Rosenmöller (GroenLinks), L. van Dijke (ChristenUnie).