Gemeente Tilburg

15-06-2001

Van Boxtel op werkbezoek in Tilburg

Woensdag 20 juni a.s. zal minister Van Boxtel, voor Grote Steden- en Integratiebeleid, Tilburg bezoeken. Naast Tilburg, brengt de minister dit jaar ook een bezoek aan diverse andere steden die meedoen met het Grote Stedenbeleid (GSB). Opzet van de werkbezoeken is te bezien hoe het staat met de uitvoering en effecten van de GSB-plannen.

Het werkbezoek in Tilburg is opgedeeld in twee hoofdthema's; nl. integratie, gecombineerd met wijkontwikkeling én stadseconomie, gericht op werk en bedrijvigheid in de wijk. Hiervoor zal hij, op de fiets, een bezoek brengen aan Tilburg Noord, vervolgens deelnemen aan het Regionaal Ondernemers Congres Midden Brabant in het Willem II stadion, en afsluitend een bezoek brengen aan het Nederlands Textielmuseum. Tijdens het bezoek aan Noord, zal minister Van Boxtel in gesprek treden met o.a. docenten van basisschool de Sleutel, de huismeester van de Sibeliusflat en jongerenwerkers, politie op het Verdiplein.
Tijdens het bezoek aan het Regionaal Ondernemers Congres zal de minister, samen met o.a. Hans de Boer (MKB Nederland) en burgemeester Stekelenburg deelnemen aan een paneldiscussie. Aanleiding voor deze discussie is een onderzoek naar de economische ontwikkelingen in de regio Midden Brabant, uitgevoerd door het Economisch Bureau van de ING Bank in samenwerking met MKB-Nederland.

Het programma van het werkbezoek is als volgt:

10.00 uur - 10.30 uur Basisschool de Sleutel
10.30 uur - 11.10 uur Sibeliusflat
11.10 uur - 12.15 uur Verdiplein en wijkcentrum Ypelaer 12.15 uur - 13.00 uur Regionaal Ondernemers Congres (Willem II stadion)
13.15 uur - 14.00 uur Nederlands Textielmuseum Tilburg 14.00 uur - 14.10 uur Persmoment in Nederlands Textielmuseum 14.10 uur - 14.15 uur Vertrek minister Van Boxtel

Pers is uitgenodigd om het gehele werkbezoek bij te wonen. Graag aanmelden vooraf