Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-06-20: Start 'Nieuwe toekomst voor Duindorp' in zicht pag.nr.=7366

Eind dit jaar begint de sloop- en nieuwbouwopgave, die Duindorp haar nieuwe toekomst moet bieden. Dit gebeurt met een officiële handeling als startsignaal van het project Bevelandsestraat. Verder stelt Vestia voor om de uitvoering van het project Flakkeesestraat (fase 5, gepland voor 2006) naar voren te halen. De gemeente gaat hiermee akkoord als alle andere betrokkenen zich hierin kunnen vinden. Dit staat onder meer in de voortgangsrapportage uitvoering wijkplan Duindorp, die wethouder Hilhorst aan de raadscommissie voor Ruimtelijke Ordening, Stadsvernieuwing en Volkshuisvesting (ROSV) heeft gestuurd.

Het geplande nieuwbouwproject aan de Bevelandsestraat bleek financieel niet haalbaar. Vestia vond met behoud van het beoogde kwaliteitsniveau een oplossing door het project op een aantal punten aan te passen. Zo is het project uitgebreid met een viertal panden aan de Markensestraat en zijn twee van de drie beoogde appartementencomplexen vervangen door eengezinswoningen. De fasering en bouwmethode hebben daardoor een aanpassing kunnen ondergaan. Alle betrokken partijen zijn akkoord met de voorgestelde wijzigingen.

De gevolgen van een eventuele versnelde uitvoering van het project Flakkeesestraat worden op dit moment op een rijtje gezet. Als deze duidelijk zijn zal Vestia het voorstel aan de huidige bewoners voorleggen.

Naast de nieuwbouwplannen geeft de rapportage een stand van zaken rond: het nieuwbouwproject Tholensestraat, de Meeuwenhof, de overige ingrepen in de sociale huurwoningvoorraad, de aanpak van de particuliere woningvoorraad, de herinrichting van de openbare ruimte; van ondermeer het Tesselseplein en het Markenseplein, maatregelen op het gebied van economie en detailhandel en welzijnsvoorzieningen.

In de raadscommissievergadering van 28 maart 2001 kwam de uitvoering van het wijkplan al aan de orde. De commissie ROSV bleek met name bezorgd over de vertraging van de nieuwbouw. Afgesproken werd om nog voor de zomer over de voortgang te rapporteren. De comissie ROSV bespreekt de rapportage op 27 juni.

20 juni 2001
last update: 5 juli 2001 ;pag.: 7366; auteur: 77