Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-06-20: Aanpassing tramhaltes Nieboerweg pag.nr.=7364

Na de aanleg van fietspaden en - stroken aan de Nieboerweg, is de vernieuwde situatie geëvalueerd. Hieruit is gebleken dat de versmalling van de rijweg, op de plaats van de halteperrons van de tram, kan leiden tot een gevaarlijke verkeerssituatie. Dit geldt voornamelijk voor hulpdiensten in noodgevallen. Daarom worden de halteperrons nu aangepast. De werkzaamheden beginnen maandag 25 juni a.s. en duren ongeveer vier weken.

Aanpassing halteperrons
De versmalling van de rijweg, door het aanleggen van de halteperrons direct aan het tramspoor, dient voor een zo veilig en comfortabel mogelijke in- en uitstap voor de passagiers en als snelheidsremmende maatregel.

De ruimte die nu per rijstrook is overgebleven voor het autoverkeer, blijkt in sommige situaties niet optimaal te zijn. Hierdoor kan het tegenliggende autoverkeer de tram moeizaam passeren. Voornamelijk voor de hulpdiensten kan dit in noodgevallen tot gevaarlijke en ongewenste situaties leiden. Daarom worden de halteperrons nu aangepast.

Werkzaamheden
Per halteperron wordt de rijstrook ongeveer 30 centimeter verbreed. De (instap)haltes die vanaf de keerlus gelegen zijn in de richting Centrum, zullen als eerste worden aangepast. De uitvoering start bij de halte Duivelandsestraat. Aansluitend worden de (uitstap)haltes in de richting van Duindorp aangepast, te beginnen bij de halte Sportlaan.

De werkzaamheden beginnen maandag 25 juni 2001. Het werk aan de haltes richting Centrum duurt ongeveer dertien werkdagen en aan de haltes richting Duindorp ongeveer zeven werkdagen. Onvoorziene (weers)omstandigheden daargelaten duren de werkzaamheden in totaal ongeveer vier weken.

Omleidingen
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden gelden dezelfde hoofdomleidingen als bij de uitvoering van de gehele Nieboerweg. Dit betekent dat het doorgaande autoverkeer vanaf de Duindorpbrug en vanaf de Segbroeklaan wordt geattendeerd op de werkzaamheden en wordt omgeleid via de Houtrustweg.

Voor het lokale autoverkeer geldt tijdens de uitvoering per halte de volgende route:
haltes Duivelandsestraat omleiding via Pluvierstraat en Tesselsestraat;
haltes Dr. van Welylaan, via een voorrangsregeling op de plaats van de werkzaamheden vindt de verkeersafwikkeling plaats; halte Sportlaan richting Centrum, omleiding via de Mezenlaan; halte Sportlaan richting Duindorp, omleiding via de Houtrustweg.

Het fietsverkeer en de tram zullen van de werkzaamheden geen hinder ondervinden.

Tijdens de werkzaamheden worden de tramhaltes tijdelijk verplaatst. De HTM zal dit duidelijk aangeven.

Fietsplan

De aanleg van fietspaden en fietsstroken aan de Nieboerweg is een project uit het fietsplan Fiets Voorop!. Dit fietsplan beschrijft een aantal maatregelen voor het bevorderen van het fietsgebruik, zowel voor de rijdende fiets als voor het stallen van de fiets. last update: 5 juli 2001 ;pag.: 7364; auteur: 77