Gemeente Tilburg

20-06-2001

Extra geld kinderopvang Tilburg

Het college heeft besloten de premieregeling kinderopvang en buitenschoolse opvang uit te breiden. Dit is een premieregeling, waarbij bedrijven en organisaties extra geld ontvangen voor elke nieuw gerealiseerde opvangplek (vóór 31-12-2002). Het gaat dan om een bedrag van f 3000,- per plek. Voor ouders in Tilburg betekent deze verruiming dat de kinderopvang zich verder gaat uitbreiden.

In 1997 is de rijksregeling Tijdelijke Stimuleringsmaatregel Buitenschoolse Opvang gestart, waarbij vóór 1-1-2001 de capaciteit van de buitenschoolse opvang uitgebreid moest worden. In 1999 heeft het rijk besloten de regeling te verlengen tot 2003. In het kader van deze nieuwe Regeling Uitbreiding Kinderopvang en Buitenschoolse Opvang moeten in totaal 880 nieuwe plaatsen worden gerealiseerd tussen 1997 en 2003. Een aantal plaatsen is inmiddels al gerealiseerd. Deze blijven gehandhaafd. Voor de nieuwe plaatsen heeft de gemeente een premieregeling ingesteld. Er was voor 666 plaatsen premie beschikbaar. Er zijn echter voor meer plaatsen premies aangevraagd zodat een aantal aanvragen is afgewezen.

Voor 1,2 miljoen extra premies
Het ministerie heeft nu extra middelen beschikbaar gesteld zodat ook deze aanvragen kunnen worden gehonoreerd
De inschrijftermijn is hiervan wel gesloten zodat nieuwe aanvragen niet meer in behandeling kunnen worden genomen. De volgende instellingen komen hiervoor in aanmerking; Mosaik, Kleine Wereld, Little Sting, Dino, Bert en Ernie en Willemijntje. In totaal gaat het hier om een bedrag van f 744.000,-.

Daarnaast heeft het college besloten om wanneer deze nieuwe plaatsen een verruimde openingstijd kennen deze met extra premie te honoreren. De betreffende instellingen kunnen binnenkort hun aanvraag indienen. In totaal gaat het om een bedrag van f 375.000,-.

Het gaat hier overigens om de totale capaciteit kinderopvangplaatsen in Tilburg, dus zowel de bedrijfs- als de subsidieplaatsen.

Meer informatie:
Eveline Kersten, Concernstaf, 013 542 97 05