Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 20-06-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanhoudingen vernieling
EMMELOORD De politie heeft dinsdagavond 2 jongens van 17 jaar uit Emmeloord aangehouden op verdenking van vernieling. Ze hadden eerder die avond op het speelterrein bij de Leemanstraat bierflesjes met een voetbal kapot geschoten. Later ontstond er een opstootje met buurtbewoners. De jongens zijn na verhoor weer heengezonden.

Snelheidscontrole Houtribweg
LELYSTAD Dinsdagochtend heeft de politie op de Houtribweg een snelheidscontrole uitgevoerd. Van de totaal 1350 passanten reden 327 bestuurders te hard. Zij kunnen binnenkort een acceptgiro thuis verwachten.

Aanrijding met letsel
ALMERE Bij een aanrijding op de Kimwierde is dinsdagmorgen een 43-jarige motorrijder uit Almere gewond geraakt. Een 41-jarige automobilist uit Almere reed achteruit de weg op, hoorde een motor en stopte. De motorrijder week uit maar kwam ten val. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het AMC in Amsterdam.

Aanhoudingen vernieling
ALMERE De politie heeft dinsdagmiddag 2 jongens uit Almere (15 en 16 jaar) aangehouden op verdenking van vernieling. Ze hadden op de muren van de fietstunnel aan het Sturmeypad graffiti aangebracht. Het duo is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding poging doodslag
ALMERE Dinsdagavond is een 33-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Volgens de aangever had hij eerder die dag bij het Walt Disneyplantsoen opzettelijk geprobeerd een overstekende vrouw (30 jaar uit Almere) en haar kind aan te rijden. Niemand raakte gewond. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.