Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 20-06-2001 Mediabericht 20-06 (12.30 uur)

BELFELD Bedrijfsongeval

Belfeld Een 47-jarige inwoner van Roermond is dinsdagavond ernstig gewond geraakt in een bedrijf aan de Witveldweg. De man raakte rond 23.40 uur met zijn onderbeen bekneld in een machine, waardoor zijn onderbeen werd verbrijzeld. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Roermond.

WEERT Man aangehouden

Weert De politie van Weert heeft dinsdagavond een 32-jarige inwoner van Weert aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol een gevaar voor zijn huisgenoten en zichzelf te zijn. Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding dat de man in zijn woning aan de Serviliusstraat onder invloed van alcohol zich agressief opstelde en zodoende een gevaar voor zijn omgeving vormde. Bij aankomst van de politie kon hij niet worden gehoord en is ter ontnuchtering ingesloten.

POSTERHOLT Achtervolging

Posterholt De politie heeft dinsdagavond na een wilde achtervolging per auto drie verdachten op de Roermondsestraat aangehouden. Zij zijn ingesloten en na te zijn gehoord woensdag-morgen in vrijheid gesteld. Een politiepatrouille bemerkte de auto met de drie inzittenden rond 22.00 uur op de Heerbaan en wilde deze voor een controle staande houden. Op het moment dat de politiewagen keerde op de weg en de te controleren auto achterna wilde rijden, ging deze er in grote haast vandoor. Hierop werd de wagen nagereden, die met grote snelheid de Provinciale weg overstak, buurtschap De Holst inrijdend met een geschatte snelheid van ruim 100 km/u. Omdat de motor van de auto het begaf, werd deze uiteindelijk in de Eijkersstraat achtergelaten. Op aanwijzingen van omstanders kon op de Roermondseweg een 18-jarige jongeman uit Roermond worden staande gehouden. De twee andere inzittenden, een 19-jarige jongen uit Roermond en een 15-jarig meisje uit Vlodrop werden even later op dezelfde plek opgevangen en aangehouden. Zij zijn na verhoor vanmorgen in vrijheid gesteld. De auto bleek zonder toestemming van de eigenaar te zijn meegenomen door de 18-jarige, terwijl hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor rijden zonder rijbewijs.